preloader
Vydate 10G 10 kg talajfertõtlenítõ szer I.
Vydate 10G 10 kg talajfertõtlenítõ szer I.

Vydate 10G 10 kg talajfertõtlenítõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
sárgarépa,petrezselyemfonálféreg20-25 kg/ha84
burgonyaburgonya fonálféreg40-55 kg/hank
új burgonyaburgonya fonálféreg40kg/ha84

Leírás

 • Javasolt növényvédelmi technológia

  A készítményt a fonálféreggel fertőzött területen, a vetés előtt a magágy előkészítése során megfelelően megművelt talajra kell egyenletesen és pontosan kijuttatni, traktorra szerelt szóróvető géppel, teljes felületkezelés formájában. A kijuttatás után a granulátumot azonnal a talaj felső 10 cm-es rétegébe kell bedolgozni.

  A megfelelő hatás elérése érdekében a Vydate 10 G granulátum egyenletes eloszlását kell biztosítani a talaj felső 10 cm-es rétegében. A készítmény mellékhatással rendelkezik a levéltetvek, atkák, tripszek, levélaknázók és a lisztesek ellen. A Vydate® 10 G csak mezőgazdasági termelésben használható! Ne használja vízkultúrás és tápkockás termesztésben, valamint dísznövény kultúrákban. A Vydate® 10G -t nem javasolt olyan területen felhasználni, ahol a talajvíz közel van a felszínhez, illetve a talaj vízáteresztő képessége nagy (pl. homoktalajok).

 • Dózisok

  Egy tenyészidőszakban 1 alkalommal használható

 • Hatásmechanizmus

  Az oxamil egy KARBAMÁT típusú szisztemikus rovarölő szer. A talajba juttatva a növény gyökerein keresztül felszívódik, és transzlokálódik a levelekbe is. Az oxamil a floemen keresztül vissza transzlokálódik a gyökérbe. A Vydate® 10 G kontakt- és gyomorméregként hat az érzékeny kártevőkre. A készítmény - mivel a gyökereken felszívódva a levelekbe is eljut - számos lombkártevő ellen is hatásos. Az oxamil a fonálférgeket kontakt- és szisztemikus úton irtja. Amennyiben a Vydate® 10 G koncentrációja a talajban 5 mg/kg - vagy e fölötti - a fonálférgeket kontakt úton, nagyon rövid idő alatt elpusztítja. Alacsonyabb koncentrációban a fonálférgek csak akkor pusztulnak el, ha hosszabb időn keresztül érintkeznek a hatóanyaggal. Ha a Vydate® 10 G a gyökerekben alacsony dózisban van, a fonálférgeket ebben az esetben is inaktiválja, és táplálkozásukat leállítja.

 • Dózis

  Burgonya: 40-55 kg/ha

  Újburgonya: 40 kg/ha

  Sárgarépa, petrezselyem: 20-25 kg/ha

 • Kijuttatás Időzítése

  Utolsó kezelés fenostádiuma:
  Burgonya, újburgonya: ültetés előtt

  Sárgarépa, petrezselyem: vetés előtt

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagoxamil
Hatóanyag mennyiség100 g/kg
GyártóCORTEVA
RendeltetésTalajfertõtlenítõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Vydate-10G-10-kg-talajferttlenit-I-180.pdf vydate_10_g_msds_5_0_corteva
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó