preloader
Rhizomagic 600L talajkondicionáló szer

Rhizomagic 600L talajkondicionáló szer

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Leírás

RhizoMagic™ talaj- és növénykondicionáló szer hatása és összetevői

A RhizoMagic™ a növények védekezőmechanizmusait képes erősíteni, melyek sejt szinten hatnak és az alapvető folyamatok szabályozásában játszanak szerepet. Ezeket a szemmel is látható pozitív hatásokat műszeres vizsgálatok is igazolták, ahol a kezelt növényekből vett mintákban a módosult/sérült gének száma töredéke volt a stressztüneteket mutató mintákban észlelthez képest.

fotó

A megelőző RhizoMagic™ kezelés kivédte az aszálystressz tüneteit

A RhizoMagic™ kedvező hatása az összetevői széles körének köszönhető. A tanninok, fucoidan, laminarin, mannit, alginit, aminosavak mindegyike a stresszoldás különböző területeiért felelős, együttes jelenlétük pedig biológiai többlethatást eredményez.

fotó

A RhizoMagic™ biológiai hatású összetevői

A RhizoMagic™ jelentős szervesanyag-tartalommal rendelkezik. A tengerialga-kivonat és a növényazonos L-aminosavak mellett makro- (N, P, K), mezo- és mikroelemeket (B, Cu, Zn, Fe, Mo, Mn) is tartalmaz. A nitrogén, foszfor, kálium és mikroelemek jelenléte a növények gyors fejlődésével egy időben biztosítja az optimális tápanyag-ellátottságot. Az aminosavak és a tengeri alga gondoskodnak a biostimulátor hatásról és a tápanyagok gyors felvételéről és asszimilációjáról. A RhizoMagic™ formulációjának köszönhetően könnyen kijuttatható és biztosítja a növények maximális fejlődését.

fotó

A RhizoMagic™ hatásspektruma a stresszoldásban

2019-ben a Kaposvári Egyetemen egy speciális ultra-érzékeny növényi képanalizáló berendezés NightShade LB 985 (Berthold technologies) segítségével a stresszes növények biofoton-emisszióját mérték meg. A kísérletben napraforgó-aszálystressz és -rovarkártétel imitációja történt és a vizsgálat mindkét esetben látványosan igazolta a RhizoMagic™ kezelés pozitív hatását.

fotó

A RhizoMagic™ szárazságtűrésre gyakorolt hatása (Kaposvár, 2019). Balra kezeletlen kontroll, jobbra RhizoMagic™ kezelt napraforgó biofoton emissziója szárazságtesztet követően.

A RhizoMagic™ ajánlott szántóföldi dózisa 1,5-2 l/ha/alkalom, stressz esetén minél hamarabb juttassuk ki, ekkor a kezelések összevonhatók. Felhasználható 2-4 alkalommal a tenyészidőszak végéig.

Kalászosokban tavasszal szárbainduláskor gyomirtó, gombaölő, rovarölő kezelésekkel egy menetben is kijuttatható. Javasolt egy virágzás előtti kezelés is akár a lombvédelemmel együtt.

Kukoricában és napraforgóban alkalmazása preemergens gyomirtással egy menetben az egyöntetűbb kelés elősegítésére javasolt. A kezelések elvégzését a kultúrnövény korai fejlődési szakaszában a gyökeresedés elősegítésére, valamint a korai gyomirtók okozta esetleges stressztünetek kiküszöbölésére ajánljuk. Stresszkezelés (pl. hidegkár, aszály, melegstressz, gyomirtó stressz) esetén a két kezelés közötti idő csökkenthető, a permetezést javasolt a stresszhelyzet minél korábbi időszakában kijuttatni.

Őszi káposztarepcében dózisa tavasszal a regulátorozás idején 2 l/ha, mely segít a növényfejlődés újraindulásában. A virágzás előtt javasolt újabb kezelés dózisa 1,5-2 l/ha.

Zöldség és gyümölcskultúrák állománykezelését - amennyiben a lombfakadás megelőzi a virágzást - célszerű 2,5-3,5 l/ha adagolással kezdeni, majd elvirágzás után a tenyészidőszak hosszától függően 2-4 alkalommal folytatni.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

Információk

Paraméter Érték
GyártóFMC
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Rhizomagic-600L-novenykondicionalo-szer-7252.pdf RhizoMagic engedélyokirat
Rhizomagic-600L-novenykondicionalo-szer-7253.pdf Rhizomagic
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó