preloader
Cuproxat FW 5 L gombaölõ szer III.

Cuproxat FW 5 L gombaölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000263
 • Forgalmi kategória:
  III.
 • Gyártó:
  NUFARM
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
almatermésûekvarasodás4-5 l/ha10
almatermésûektûzelhalás5 l/ha10
szõlõ (vir.e.)peronosz3,5-4 l/ha21
szõlõ (vir.u.)peronosz4-4,5 l/ha21
burgonyafitofória,alternária4-5 l/ha7
paprikabaktériumos,gombás betegségek (kivéve lisztharmat)4-5 l/ha7
paradicsombaktériumos,gombás betegségek (kivéve lisztharmat)4-5 l/ha7
uborkabaktériumos,gombás betegségek (kivéve lisztharmat)0,2-0,25%5
uborka (konzerv)baktériumos,gombás betegségek (kivéve lisztharmat)-3
cukorrépagombás levélbetegségek (kivéve lisztharmat)-21
zöldbab,zöldborsóbaktériumos és gombás betegségek( kivéve lisztharmat)-5
kabakosokbaktériumos és gombás betegségek( kivéve lisztharmat)-5
hagymabaktériumos és gombás betegségek( kivéve lisztharmat)-21
csonthéjasokbaktériumos és gombás eredetû ágelhalás,levéllyukacsosodás,levélfodrosodás,monília,apiognómiás levélfoltosság-21
õszibaracklevélfodrosodás-21

Leírás

 • Hatáskifejtés: kontakt hatású baktérium- és gombaölő szer (lisztharmat gombák

 

Almatermésűekben

varasodás ellen rügypattanástól zöldbimbós állapotig az erős aszkospóra szóródáskor, megelőző jelleggel 4-5 l/ha mennyiségben. A magasabb dózis az érzékenyebb fajtakörben szükséges. A nyári időszakban a késői fertőzések megelőzésére az alma viaszosodása és a hajtásnövekedés lezárulása után (kb. július eleje, közepe) a színeződésig 4 l/ha mennyiségben. A perzselésre fogékonyabb fajtákban (pl. Golden Delicious) esetleg más kontakt hatóanyaggal kombináltan használjuk. A készítményt almatermésű kultúrákban tűzelhalásos betegség ellen lemosó permetezéssel rügyfakadástól a zöldbimbós állapot végéig javasolt kijuttatni. A kezeléseket a tavaszi időszakban 2-3 alkalommal, 7-10 naponkénti gyakorisággal, nagy lé-mennyiséggel (1500 l/ha) történő kijuttatással célszerű megismételni.

A vegetáció második felében a termés viaszosodásától kezdődően a baktérium elleni védekezések folytathatók, a rézérzékenység illetve a perzselődési veszély figyelembe vételével

Szőlőben a készítményt virágzás előtt 3,5-4,0 l/ha mennyiségben, virágzás után 4,0-4,5 l/ha dózisban kell kijuttatni. A magasabb dózis a peronoszpórára érzékenyebb fajtákban és erős fertőzési veszély esetén indokolt.

Zöldségfélékben: burgonyában, paprikában, paradicsomban, görögdinnyében, sárgadinnyében, uborkában, cukkíniben, zöldbabban, zöldborsóban, vöröshagymában baktériumos és gombás betegségek ellen a kezeléseket előrejelzésre alapozva preventíven szükséges elkezdeni és 7-10 naponként megismételni. Erős fertőzési nyomásnál a magasabb dózis alkalmazása javasolt. Burgonyában a kezeléseket fitoftórás betegség ellen preventív módon, a sorzáródástól kezdve célszerű megkezdeni. Hagymánál és borsónál a permetlé jó tapadásához nedvesítőszer hozzáadása javasolt.

Cukorrépában a védekezéseket lisztharmat kivételével az egyéb levélbetegségek ellen megelőző jelleggel, vagy legkésőbb az első tünetek megjelenése idején kell megkezdeni. Az időjárási körülmények, ill. a járvány helyzet alakulásától függően 7-10 naponként célszerű megismételni.

Szilvában, meggyben és cseresznyében levéllyukacsosodás, monília és ágelhalások ellen folyamatosan, a fertőzés alakulása szerint célszerű védekezni. A moníliás virágfertőzéssel szemben a fehérbimbós állapotban és a virágzás kezdetén végzett kezelések az eredményesek.

Őszibarackban ágelhalás, tafrinás levélfodrosodás és levéllyukacsosodás ellen, kajsziban apiognomónia, ágelhalások és levéllyukacsosodás ellen a kezeléseket a rügypattanástól a pirosbimbós stádiumig 4,0-5,0 l/ha dózisban, 7-10 naponként javasolt végrehajtani a fertőzési veszélyhelyzettől függően. Őszibarackban a készítmény sziromhullás utáni alkalmazása 2,0-2,5 l/ha dózisban lehetséges. A baktériumos és gombás eredetű ágelhalások ellen lombhullástól további kezelések szükségesek. * Sziromhullás utáni felhasználása esetén egyes fajtákon, vagy kedvezőtlen időjárási körülmények között fitotoxikus tünetek jelentkezhetnek.

Kajsziban a pirosbimbós stádium után, az esetleges rézérzékenység miatt a további felhasználás tilos!

A réz több hatáshelyű (FRAC kód: M1), kontakt gombaölő szer hatóanyag. Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagtribázikus rézszulfát(190 g/l fémréz)
Hatóanyag mennyiség350 g/l
GyártóNUFARM
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Cuproxat-FW-5-L-gombaol-szer-III-192.pdf Cuproxat-FW-MSDS
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó