preloader
Quadris 0,2L gombaölõ szer III.

Quadris 0,2L gombaölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Házikerti felhasználás: 7-10 ml /5-10 l víz /100 m2

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000324
  • Forgalmi kategória:
    III.
  • Gyártó:
    SYNGENTA
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõperonoszpóra,lisztharmat0,75-1 l/ha7
szõlõszürkepenész1l/ha7
szamócaszürkepenész,levélbetegségek0,75-1 l/ha3
málnamálna levélbetegségek,szürkepenész,levélbetegségek0,75-1 l/ha7
ribiszke,köszméteamerikai lisztharmat,bibiszke rozsda0,5-0,75 l/ha35

Leírás

 

Előírt növényvédelmi technológia

Szőlőben peronoszpóra, lisztharmat és feketerothadás ellen a kezeléseket előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel szükséges elkezdeni, peronoszpóra ellen általában a 4-6 leveles, lisztharmat ellen a 2-3 leveles állapotban. Feketerothadás ellen az első kezelést a virágsapkák lehullása után közvetlenül célszerű elvégezni. A kezelést a fertőzési veszélyhelyzettől függően 10-14 nap múlva javasolt megismételni. Járványveszélyes időszakban a nagyobb dózis kijuttatása indokolt. Szürkepenész megelőzésére a készítmény két alkalommal juttatható ki, amelyek javasolt időpontja a virágsapkák 80-100%-os lehullása, illetve az érés kezdete.

Szamócában, málnában és szederben szürkepenész ellen a készítményt a virágzás időszakában szükséges kijuttatni. A védekezések javasolt időpontjai a 20 %-os virágnyílás, a teljes virágzás és a 80 %-os elvirágzás. Szamócában a mikoszferellás levélfoltosság, gnomóniás betegség és antraknózis ellen az első védekezést megelőző jelleggel, még a virágok nyílása előtt javasolt elvégezni. A további kezelések időpontjai megegyeznek a szürkepenész elleni védekezésnél leírtakkal. A kezelés fertőzésveszélyes időszakban a virágzást követően megismételhető. Málnában és szederben a vesszőbetegségek ellen a kezelést megelőző jelleggel a hajtásnövekedés időszakában javasolt megkezdeni és 10 -14 naponként célszerű megismételni. Járványveszélyes időszakban a nagyobb dózis kijuttatása indokolt.

A készítménnyel végzett egymást követő kezelések száma nem haladhatja meg a kettőt. A permetezési programban a készítménnyel végzett kezelések előtt, illetve azokat követően a felsorolt betegségek ellen engedélyezett, eltérő hatásmechanizmusú hatóanyagot tartalmazó gombaölő szerekkel szükséges a védekezések végrehajtása.

Állománypermetezéskor a permetlé mennyiségét a művelésmódtól, a védendő növényfelület nagyságától, és az alkalmazott növényvédelmi berendezés típusától függően kell megválasztani. Minden esetben törekedni kell az egyenletes és teljes permetlé fedettségre, még a lombozat belsejében is.

Hatásmechanizmus: Az azoxistrobin sejtlégzést gátló felszívódó hatóanyag (FRAC kód: 11)

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagazoxistrobin
Hatóanyag mennyiség250 g/l
GyártóSYNGENTA
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Quadris-02L-gombaoloszer-III-215.pdf quadris-a12705a-13-0-sds
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó