preloader
Riza 250 EW 5L gombaölõ szer I.

Riza 250 EW 5L gombaölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001679
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    FMC

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza, árpa, rozs, zab, tritikálegabona lisztharmat, gabona rozsda, helmintospóriumos- és szeptóriás betegségek, kalászfuzariózis1 l/ha30
káposztarepce (õszi)alternáriás, botritiszes, plenodómuszos és szklerotóniás betegségek0,75-1,0 l/ha35
káposztarepce (õszi)fagykárcsökkentés0,5-1,0 l/ha35
almatermésûeklisztharmat, varasodás0,5 l/ha28
csonthéjasokblumeriellás levélfoltosság, monília, tafrinás, gnomóniás levélfoltosság0,75-1,0 l/ha14
szõlõlisztharmat, szürkepenészes rothadás0,4 l/ha35

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

Kalászosokban gabonalisztharmat ellen a betegség első tüneteinek megjelenésekor kell alkalmazni. Szárbaindulás után a védekezés általában több betegség ellen irányul, ezért a kezelést megelőző jelleggel célszerű elvégezni, azaz szárbaindulás kezdetén, továbbá a kalászhányás végén-virágzás kezdetén végzett egy-egy permetezéssel.

Őszi káposztarepcében a készítményt tőlevélrózsás állapottól virágzásig célszerű kijuttatni.

Almatermésűekben lisztharmat és varasodás ellen az első tünetek megjelenésekor kell kezdeni a védekezést, és azt a fertőzés erősségétől függően 1-2 alkalommal megismételni.

Csonthéjasokban: Meggyben és cseresznyében monília ellen virágzás kezdetén, majd fővirágzásban szükséges védekezni. A levélbetegségek elleni védekezést a sziromhullást követően, a fertőzés erősségétől függően 1-2 alkalommal célszerű végezni. Kajsziban monília és gnomóniás betegség, szilvában monília ellen a kezelést preventív jelleggel a virágzás kezdetén kell elkezdeni és 1-2 alkalommal megismételni, a fertőzési helyzet alakulása szerint 8-10 naponként. A szert a megfelelő hatás elérése érdekében nagy lémennyiséggel és nedvesítőszer hozzáadásával ajánlatos kijuttatni.

Szőlőben szőlőlisztharmat ellen, preventív jelleggel, 3 alkalommal, a virágzástól kezdve ajánlatos védekezni. Szürkepenészes rothadás ellen a készítmény hatása mérsékelt, ezért járványveszélyes időszakban nagyobb hatékonyságú gombaölő szerrel kombináltan célszerű kijuttatni.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagtebukonazol
Hatóanyag mennyiség250 g/l
GyártóFMC
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Riza-250-EW-5L-gombaol-szer-I-7070.pdf Riza 250 EW biztonsági adatlap
Riza-250-EW-5L-gombaol-szer-I-7071.pdf Riza 250 EW engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó