preloader
Syllit 400 SC 1L gombaölõ szer II.

Syllit 400 SC 1L gombaölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Házikerti felhasználás: 20 ml / 8-12 liter víz

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000968
 • Forgalmi kategória:
  II.
 • Gyártó:
  UPL

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
alma,körte,birs,naspolyavarasodás1,7-2,25l/ha60
cseresznye,meggyblumeriellás,cerkospórás levélfoltosság1,3-2l/ha14
õszibaracktafrinás levélfodrosodás2-2,25l/ha75

Leírás

Hatásmechanizmus

A dodin a gombasejtfal permeabilitását változtatja meg, ezen belül is a mitokondrium hártyájának működését
gátolja, megakadályozva a légzési lánc alkotói közötti elektronátadást. Hatásmechanizmusát tekintve a gombaölő szerek között egyedinek mondható, így a szerrotációba jól beilleszthető.

Javasolt Növényvédelmi Technológia

 

 • A készítménnyel almatermésűekben varasodás ellen – a fertőzési veszélytől függően – 2 alkalommal, pirosbimbó állapottól az 50 %-os gyümölcsnagyságig célszerű védekezni 7–10 naponként.

 

 • Cseresznyében és meggyben a védekezést a levélfoltosságot okozó kórokozók (Blumeriella, Cercospora) ellen a fertőzésveszély kialakulásakor, általában terméstisztulástól 7–10 naponkénti gyakorisággal kell elvégezni. A védekezéseket gyümölcsszüret után is folytatni kell a korai lombhullás megakadályozására, az élelmezés-egészségügyi várakozási idő figyelembe vételével. 

 

 • Őszibarackban kora tavasszal, rügyfakadástól hűvös, csapadékos időjárás esetén a fertőzési veszély fennállásáig (általában május közepéig) kell folytatni a védekezéseket. Erősebb fertőzési veszély, érzékeny fajta és termőhely esetén a magasabb dózis alkalmazása indokolt. 

 

Egy vegetációban legfeljebb 2 kezelés alkalmazható és a rezisztenciaveszély csökkentése miatt egy-egy alkalommal célszerű beiktatni más hatásmechanizmusú hatóanyagokat (pl. triazolok, anilinopirimidinek, ftálimidek) is. A kijuttatáshoz bőséges permetlé (500–1200 l/ha) alkalmazása szükséges.

Egyéb Technológiai Javaslatok

 

A Syllit 400 SC egyedülálló hatásmódjának köszönhetően igen eredményesen alkalmazható megelőző (preventív), gyógyító (kuratív), illetve a fertőzés tovaterjedését gátló (eradikatív) kezelések céljára. Amennyiben a „szisztémikus blokk” valamelyik kezelése megkésik vagy nem sikerül és megjelennek a varasodás tünetei a levélen, akkor a készítmény eredményesen alkalmazható a járványhelyzet kialakulásának megakadályozására. Ilyen esetben mindig két kezelés között, önmagában használjuk a készítményt. Az intenzív hajtásnövekedés időszakában 2–3 napnál hosszabb hatástartama a készítménynek valószínűleg nincs, ezért felszívódó készítmény kombinációs partnereként a Syllit 400 SC ezen időszakban nem javasolt.

 

A készítmény tünetek kezelésére történő alkalmazásával a rezisztencia kialakulásának a veszélye a dodin hatóanyaggal szemben megnő!

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagdodin
Hatóanyag mennyiség400g/l
GyártóUPL
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Syllit-400-SC-1L-gombaol-szer-II-2835.pdf Syllit
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó