preloader
Activus 400 SC 5L gyomirtó szer I.

Activus 400 SC 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN001387
 • Forgalmi kategória:
  I.
 • Gyártó:
  ADAMA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
Búza (õszi)magról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyom4l/haNK
Árpa (õszi)magról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyom4l/haNK
Rozs, tritikálémagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyom4l/haNK
Kukorica (takarmány,vetõmag,csemege)magról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyom4l/haNK

Leírás

Őszi kalászosokban (őszi búza, őszi árpa, rozs, tritikále) vetés után, kelés előtt preemergensen, vagy a kultúrnövény kelése után a három leveles fejlettségig korai posztemergensen kell a készítményt kijuttatni. A posztemergens kezeléskor a magról kelő egyszikű gyomnövények ne legyenek 1 levelesnél fejlettebbek, a magról kelő kétszikű gyomnövények pedig legfeljebb 2 leveles fejlettségűek legyenek.

Kukoricában (takarmány, vetőmag, csemege) a kultúrnövény vetése után, kelése előtt preemergensen, vagy korai posztemergensen lehet a készítményt felhasználni. Preemergens kijuttatás esetén a kukorica legalább 3-4 cm mélyre történő vetése után, 4,0 l/ha dózisban kell alkalmazni. A kukorica kelése után annak szögcsíra állapotától 3 leveles fejlettségéig, a magról kelő egyszikű gyomnövények egyleveles fejlettségéig, a magról kelő kétszikű gyomnövények szikleveles állapotában 4,0 l/ha dózisban kell kijuttatni.

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

HATÁS FELTÉTELE, HATÁSSPREKTUM:

A készítmény elsősorban a magról kelő egyszikűek és néhány magról kelő kétszikű gyomnövény ellen hatékony. A hatás kifejtéséhez bemosó csapadék szükséges. Az évelőket, valamint a fészkesvirágzatúak, keresztesek, burgonyafélék, mályvafélék családjába tartozó gyomnövényeket nem irtja.

A készítmény csemegekukoricában, vetőmag előállításban történő alkalmazása a fajtatulajdonos előzetes hozzájárulásával történhet.

Érzékeny gyomnövények: kakaslábfű, selyemmályva, vadköles fajok, muharfélék, libatopfélék, egynyári perje
Ellenálló gyomnövények: az évelőket, valamint a fészkesvirágzatúak, keresztesek, burgonyafélék, mályvafélék családjába tartozó gyomnövényeket nem irtja.

FONTOSABB KOMBINÁCIÓK ÉS AZOK ELŐNYEI:

Kalászos és kukorica kultúrákban engedélyezett preemergens gyomirtó szerrel kombinálható.

KÜLÖNLEGES ELŐNYEI:

 • jól irtja a kakaslábfű, selyemmályva, vadköles fajokat, muharféléket, libatopféléket
 • egynyári perje ellen kiváló hatékonyságú

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
HatóanyagPendimetalin
Hatóanyag mennyiség400g/l
GyártóADAMA
RendeltetésKontakt hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Activus-400-SC-5L-gyomirto-szer-III-2655.pdf ACTIVUS 400 SC
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó