preloader
Clomate 1L gyomirtó szer I.

Clomate 1L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001126
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    ALBAUGH

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
burgonyamagról kelõ egy-és kétszikû gyomok0,25l/hank
káposztarepce (õszi)magról kelõ egy-és kétszikû gyomok0,33l/hank

Leírás

Őszi káposztarepce kultúrában a készítményt vetés után, kelés előtt (preemergensen) kell kijuttatni 0,33 l/ha dózisban, jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre. A kezelést a vetés után minél hamarabb el kell végezni, legkésőbb a vetés után 5 nappal. A repce magvakat legalább 2 cm-es talajrétegnek kell takarnia a megfelelő szelektivitás érdekében.

Burgonyában a készítményt a végleges bakhátak kialakítása után kell kipermetezni, a kultúrnövény kelése előtt 0,25 l/ha dózisban, a kezelést követően talajmunkát ne végezzünk. A burgonya gumókat legalább 2 cm-es talajrétegnek kell takarnia a megfelelő szelektivitás érdekében.

A készítmény a gyomirtási spektrum szélesítése céljából kombinálható, az érintett kultúrákban engedélyezett készítmények engedélyokiratukban meghatározott dózisával. Kombináció esetén mindig figyelembe kell venni a kombinációs partner alkalmazás-technológiai előírásait. Burgonyában a készítmény kombinációban való kijuttatása javasolt a gyomosodástól függően.

A készítménnyel kezelt kultúrnövény betakarítása után legalább 15 cm mélységű szántást követően a következő kultúrák vethetők utóveteményként: kalászosok, őszi káposztarepce, lóbab, burgonya, takarmányborsó, kukorica, len, cukorrépa és tarlórépa.

Az őszi káposztarepce kipusztulása esetén legalább 25 cm mélységű szántást követően a kezelés után legalább 6 hét eltelte után őszi kalászosok, lóbab, takarmányborsó és burgonya vethetőek, míg legalább 7 hónap eltelte után lehet vetni tavaszi kalászosokat, kukoricát, vöröshagymát, sárgarépát, lent, és tarlórépát. A burgonya kipusztulása esetén legalább 25 cm mélységű szántást követően a kezelés után legalább 6 hét eltelte után vethető takarmányborsó, lóbab, burgonya, sárgarépa, cukorrépa, vöröshagyma, len és tarlórépa, míg legalább 9 hét eltelte után lehet vetni kukoricát és zöldbabot.

Külön figyelmet kell fordítani arra, hogy a permetlé nem sodródjon el a kezelt területen kívülre. Kerülni kell a permetlé szomszédos kultúrákra, különösen olyan területekre történő elsodródását, ahová érzékeny növényeket (kalászosok, cukorrépa) vetnek.

A klomazon hatóanyag a HRAC „F3” karotinoid bioszintézist gátló herbicidcsoporton belül az izoxazolidinon hatóanyagcsoportba sorolható.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
HatóanyagKlomazon
Hatóanyag mennyiség360g/l
GyártóALBAUGH
RendeltetésKontakt hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Clomate-1L-gyomirto-szer-I-2889.pdf Clomate_SDS
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó