preloader
Command 48 EC 0,5 L gyomirtó szer I.

Command 48 EC 0,5 L gyomirtó szer I.

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
káposztarepce(õszi),borsó,burgonyamagról kelõ egy- és kétszikû gyomok0,15-0,2 l/hank
szójamagról kelõ egy- és kétszikû gyomok0,2-0,6 l/hank
paprika(pal),gördinnye,olajtök,mákmagról kelõ egy- és kétszikû gyomok0,2 l/hank
fejeskáposztamagról kelõ egy- és kétszikû gyomok0,2 l/hank

Leírás

peciális gyomproblémák megoldására is alkalmas folyékony felszívódó gyomirtó szer.

  • Repce

a Command® 48 EC dózisa akár önmagában, akár kombinációban alkalmazzuk 0,15–0,2 l/ha. A kombinációs partner megválasztásakor mindig a meglévő gyomviszonyokra kell tekintettel lenni. Pipitér, kamilla, nagy széltippan, piros árvacsalán, veronikafajok dominanciája esetén a Command® 48 EC 0,15–0,2 + Springbok® 2,0 l/ha kombinációja ajánlott preemergensen. Lehetséges megoldásnak számít még a Command® 48 EC 0,2 l/ha-os dózisával az őszi önálló preemergens kezelés, majd szükség szerint az engedélyezett felülkezelő készítmények valamelyikével való kiegészítés. Gabonaárvakelés esetén felülkezelésre a Select® Super egyszikű irtó herbicidet javasoljuk.

  • Szója

preemergensen kell kijuttatni, önmagában vagy kombinációban alkalmazva a dózis minden esetben 0,15–0,2 l/ha. Kombinációs partnernek a kultúrákban engedélyezett más hatóanyagú terméket javasoljuk (pl. metribuzin).

Hatásmód
A klomazont a növények a hajtásokon és a gyökéren keresztül egyaránt felveszik. Csak felfelé szisztémikus, és nem transzlokálódik egyik levélből a másikba. A hatóanyag gátolja a klorofill és a karotenoidok bioszintézisét, ezenkívül az izoprenoidok képzése is gátlás alatt áll. Emiatt a karotének bioszintézise is zavart. (A karotének fontos szerepet játszanak a klorofill napfény elleni védelmében.)

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagklomazon
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Command-48-EC-05-L-gyomirto-szer-I-1807.pdf Command 48EC
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó