preloader
Evorelle Express 150gr gyomirtó szer I.

Evorelle Express 150gr gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Kizárólag ExpressTM-toleráns napraforgóban, a készítmény felhasználható önmagában 60 g/ha dózisban egyszeri kijuttatással vagy osztott kezelés formájában 30 + 30 g/ha dózissal.

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001661
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    FMC

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
napraforgó (Express toleráns)magról kelõ kétszikû gyomok, mezei acat60 g/hank

Leírás

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy, osztott kezelés esetén két alkalommal használható!

Kizárólag Express toleráns napraforgóban a készítmény felhasználható önmagában 60 g/ha dózisban egyszeri kijuttatással, vagy osztott kezelés formájában 30 + 30 g/ha dózissal.
Átlagos vagy szárazabb időjárási körülmények között, valamint csak magról kelő kétszikűek gyomosítása esetén elegendő lehet egy posztemergens kezelés is a kultúrnövény 2 leveles állapotától 6 leveles fejlettségéig kijuttatva. Csapadékos időjárási körülmények között, a mezei acat (Cirsium arvense), valamint a magról kelő kétszikű gyomnövények együttes előfordulása esetén osztottan, két egyenlő részletben, 7-14 nap különbséggel, a gyomkeléshez igazodva juttassuk ki a kultúrnövény 2 leveles állapotától 8 leveles fejlettségéig. Az első kezeléseket a 2-4 leveles magról kelő kétszikűek, illetve a tőlevélrózsás mezei acat ellen kell időzíteni. Parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) fertőzés esetén, osztott kezeléskor szik-4 leveles fejlettségnél kell elvégezni az első kezelést, majd újrakelés esetén 7-14 nap múlva ugyancsak szik-4 leveles fejlettségnél a második kezelést.

A permetléhez etoxilált izodecil alkohol hatóanyagú permetezőszer segédanyag hozzáadása szükséges.

A készítménnyel történő kezelés csak a toleranciát megfelelő mértékben hordozó és azt a szélsőségesebb időjárási körülmények között is egyenletesen biztosító hibridek esetében végezhető el.

Vetéskorlátozás:

Normál vetésváltás esetén még ugyanabban az évben vethető kalászos kultúra, bab, lóbab, len és őszi káposztarepce, a következő év tavaszán pedig borsó, burgonya, cukorrépa, kukorica és napraforgó. Amennyiben a betakarítás után díszfákat, dísznövényeket vagy zöldségnövényeket terveznek vetni vagy ültetni, legalább 16 hónapnak el kell telnie a kezelést követően.
Ha a készítménnyel kezelt kultúrnövény kipusztul, akkor a kezelt területre csak tribenuron-metil toleráns napraforgó hibrid vagy kukorica vethető a kezelést követő 1 hónap elteltével legalább 15 cm mély szántást követően.

A tifenszulfuron-metil és a tribenuron-metil hatóanyagok a HRAC „B”, acetolaktát-szintetáz működést gátló herbicidcsoporton belül a szulfonil-karbamid hatóanyagcsoportba tartoznak.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagtribenuron-metil + tifenszulfuron-metil
Hatóanyag mennyiség375 g/kg + 125 g/kg
GyártóFMC
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Evorelle-Express-150gr-gyomirto-szer-I-4305.pdf Evorelle Express
Evorelle-Express-150gr-gyomirto-szer-I-4306.pdf Evorelle Express engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó