preloader
Metric 5L gyomirtó szer II.

Metric 5L gyomirtó szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001106
  • Forgalmi kategória:
    II.
  • Gyártó:
    BELCHIM

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
burgonyamagról kelõ kétszikû gyomok1-1,5l/hank

Leírás

Metric hatóanyagai közül a klomazon hatásmechanizmusát tekintve a karotinoid (pigment) bioszintézist gátló herbicidek csoportjába tartozik. Hatására a színes karotinoidok képződése gátolt, csak színtelen karotinoidok képződnek. Hatására az érzékeny növények rózsaszínes kifehéredéssel reagálnak, mely tünetek alapján a klomazon hatása jól beazonosítható. A metribuzin hatóanyag az aszimmetrikus triazinok hatóanyagcsoportjába tartozik, hatásmechanizmusát tekintve fotoszintézis gátló. A növénybe kerülve a xilém rendszerben transzlokálódik, és a növény vízháztartásával mutat szoros összefüggést. A növény anyagcsere folyamatába bekapcsolódva a fotoszintézis fényreakció szakaszában a Hill reakciót (víz fotolízise) gátolja. A kezelt területen a gyomnövények kicsírázhatnak, és akkor pusztulnak el, amikor a növényben megindul az intenzív fotoszintézis. A gyomnövények elhalása a levelek klorózisával kezdődik. A hatóanyag a talajban a talajbaktériumok és a gombák hatására degradálódik, és egy vegetációs idő alatt lebomlik.

Javasolt növényvédelmi technológia:
A készítményt a burgonya ültetése után kelése előtt (preemergensen) kell kipermetezni a végleges bakhátak kialakítása után. A kezelést követően talajmunkát ne végezzünk, laza talajokon az alacsonyabb, magas szerves anyag tartalmú kötöttebb talajokon a magasabb dózist kell alkalmazni.
A klomazon hatóanyagra érzékeny kultúrák (kalászosok, cukorrépa) a készítmény felhasználását követően 60 nap elteltével vethetőek.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagklomazon+metribuzin
Hatóanyag mennyiség60g/l+233g/l
GyártóBELCHIM
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Metric-5L-gyomirto-szer-II-3574.pdf Metric_MSDS
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó