preloader
Monsoon 5L gyomirtó szer I.
Monsoon 5L gyomirtó szer I.

Monsoon 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000975
 • Forgalmi kategória:
  I.
 • Gyártó:
  BAYER

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kukorica(takarmány,siló)magról kelõ egy és kétszikû gyomok valamint:Cirsium arvense,Elymus repens, Sorghum halepense)1,8-2,5 l/hank

Leírás

A készítményt posztemergensen kell kijuttatni a kukorica 3-tól 7 leveles koráig, a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4, a magról kelő egyszikűek 1-3 leveles fejlettségétől azok gyökérváltásának végéig.

Vadköles, mezei acat, tarackbúza, valamint rizómáról fejlődő fenyércirok ellen a magasabb (2,5 l/ha) dózisban kell alkalmazni. Tarackbúza fertőzés esetén a kezelés akkor a leghatékonyabb, amikor a gyomnövény átlagos magassága eléri a 10-15 cm-t.

A Monsoon nem jelent korlátozást a normál vetésforgó esetében, mivel gyorsan inaktív anyagokra bomlik a talajban.

Helyettesítő kultúra: ha a Monsoon-nal kezelt kukoricát ki kell szántani (pl. fagy, állati kártevők stb.), akkor kukorica, szója már rövid idővel a kezelés után vethető. A kukorica a kezelt talajba 15 nappal az alkalmazás után, illetve szántás után bármikor vethető. A szója a kezelés után 7-14 nappal, szántást követően vethető. A tavaszi gabonafélék 30 nappal a permetezést követően, szántás után vethetők. A kezelés után 3 hónappal, szántást követően, korlátozás nélkül minden növény vethető. Amennyiben a Monsoon kombinációban kerül felhasználásra, úgy az alkalmazott partner a vethető növények körét befolyásolhatja.

 • Siló kukorica

Károsító: magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények, valamint mezei acat (Cirsium arvense), tarackbúza (Elymus repens), fenyércirok (Sorghum halepense)
Dózis (l/ha vagy kg/ha): 1,8-2,5 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 1
Permetlé (l/ha): 200-300 l/ha
Kezelés ideje
(fenológiai állapot)
: 7 leveles állapot (BBCH 17)

 • Szemes kukorica

Károsító: magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények, valamint mezei acat (Cirsium arvense), tarackbúza (Elymus repens), fenyércirok (Sorghum halepense)
Dózis (l/ha vagy kg/ha): 1,8-2,5 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 1
Permetlé (l/ha): 200-300 l/ha
Kezelés ideje
(fenológiai állapot)
: 7 leveles állapot (BBCH 17)

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagforamszulfuron + izoxadifen-etil
Hatóanyag mennyiség22,5 g/l+22,5 g/l
GyártóBAYER
Rendeltetésgyomírtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Monsoon-5L-gyomirto-szer-I-307.pdf monsoon_biztonsagtechnikaiokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó