preloader
Proman 5L gyomirtó szer I.

Proman 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000820
  • Forgalmi kategória:
    I
  • Gyártó:
    BELCHIM

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
burgonyamagról kelõ kétszikû gyomok3-4 l/hank
napraforgó, szójamagról kelõ kétszikû gyomok2-3l/hank

Leírás

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal juttatható ki!

Burgonyában magról kelő kétszikű gyomnövények ellen, a talajtípustól függően 3,0-4,0 l/ha dózisban a végleges bakhátak kialakítását követően, preemergensen kell kijuttatni a készítményt. A kezelést követően talajművelést már nem szabad végezni.

Napraforgóban és szójában magról kelő kétszikű gyomnövények ellen, a talajtípustól függően 2,0- 3,0 l/ha dózisban vetés után 4 napon belül, preemergensen kell kijuttatni a készítményt. Homoktalajokon a 2,0 l/ha-os dózis alkalmazása szükséges.

A kijuttatás során fokozott figyelmet kell fordítani a permetlé elsodródásának megakadályozására. A permetezést kizárólag kis nyomáson, nagy cseppmérettel, szélcsendes időben szabad végrehajtani. Az 1 % alatti szerves anyag tartalmú talajokon nem szabad alkalmazni. A jó gyomirtó hatáshoz a kezelést követő két héten belül legalább 15-20 mm bemosó csapadék szükséges.

A kultúrnövény bármely okból történő kipusztulása esetén a kezelést követő legalább 1 hónap múlva és szántást követően kukorica, sárgarépa, bab, borsó, szója és napraforgó vethető, illetve burgonya ültethető, viszont nem szabad káposzta nemzetségbe tartozó kultúrnövényeket és cukorrépát vetni. Betakarítást követően utóveteményként bármely kultúrnövény vethető, azonban káposzta nemzetségbe tartozó kultúrnövények és cukorrépa csak szántás után vethető.

Hatásmechanizmus: fotoszintézis gátlás

A metobromuron hatóanyag a HRAC „C” herbicidcsoporton belül a karbamidok hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagmetobromuron
Hatóanyag mennyiség500g/l
GyártóBELCHIM
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Proman-5L-gyomirto-szer-I-3856.pdf Proman_MSDS
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó