preloader
Saracen Delta 0,5L gyomirtó szer I.

Saracen Delta 0,5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001773
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    NUFARM

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza (õszi, tavaszi)magról kelõ kétszikû gyomok0,075 l/hank
árpa (tavaszi, õszi)magról kelõ kétszikû gyomok0,1 l/hank

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Őszi búza kultúrában a készítmény felhasználható ősszel posztemergensen, a kultúrnövény 2 leveles fejlettségétől a bokrosodás (2 mellékhajtás) fejlettségéig 0,075 l/ha dózisban.

Őszi búza, tavaszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa kultúrákban tavaszi kijuttatással, a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a kétnóduszos állapotáig lehet kijuttatni a készítményt 0,1 l/ha dózisban. A ragadós galaj 2-4 levélörvös, az egyéb magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre.

A készítmény a következő magról kelő kétszikű gyomnövények ellen jó hatékonyságú: pásztortáska (Capsella bursa-pastoris), ragadós galaj (Galium aparine), pipacs (Papaver rhoeas), tyúkhúr (Stellaria media), mezei tarsóka (Thlaspi arvense), borostyánlevelű veronika (Veronica hederifolia), perzsa veronika (Veronica persica), ebszékfű (Tripleurospermum perforatum), mezei árvácska (Viola arvensis), piros árvacsalán (Lamium purpureum), bársonyos árvacsalán (Lamium amplexicaule).

Normál vetésváltás esetén a kezelt kalászos betakarítását követően ugyanabban az évben kalászosokat, őszi káposztarepcét és lóbabot szabad vetni, továbbá káposztaféléket szabad palántázni. Normál vetésváltás esetén a kezelt kalászos betakarítását követő évben kalászosok, őszi káposztarepce, lóbab, borsó, cukorrépa, burgonya és kukorica vethető, illetve káposztafélék palántázhatóak.

A főnövény kipusztulása esetén a kezelt területre legalább 20 cm mély talajművelést követően tavaszi búza, tavaszi árpa vagy zab vethető.

A floraszulam hatóanyag a HRAC „B” (HRAC 2), acetolaktát-szintetáz működést gátló herbicidcsoporton belül a triazol-pirimidin-szulfonanilid hatóanyagcsoportba tartozik, a diflufenikán hatóanyag pedig a HRAC „F” herbicidcsoporton belül az „F1” (HRAC 12) karotinoid bioszintézist gátló herbicidek (fitoén dezaturázok) közé sorolható.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagdiflufenikán + floraszulam
Hatóanyag mennyiség500 g/l + 50 g/l
GyártóNUFARM
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Saracen-Delta-05L-gyomirto-szer-I-5049.pdf Saracen Delta
Saracen-Delta-05L-gyomirto-szer-I-5050.pdf Saracen Delta engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó