preloader
Stomp Aqua 10L gyomirtó szer I.

Stomp Aqua 10L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000958
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    KWIZDA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
õszi búza, árpa (õszi, tavaszi), rozs, tritikálé,rizsmagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3,5 l/hank
kukorica (szemes, siló, csemege)magról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3,5 l/ha90
spárga, burgonya, kukorica vetõmagmagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3,5l/hank
zöldborsó, szárazborsó, lóbabmagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3-3,5 l/ha42
paprika, paradicsommagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3 l/hank
vöröshagyma (kivéve zöldhagyma), fokhagyma, póréhagymamagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3-3,5l/ha60
sárgarépa, petrezselyem, zeller (gumó)magról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3,5l/ah60
fejeskáposzta, kelkáposzta, bimbóskel, karfiol, brokkolimagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3-3,5 l/hank
fejes salátamagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3l/ha42
szõlõ, alma, körte, birs, naspolyamagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3,5l/hank
kajszi, õszibarack, szilva, ringló, cseresznye, meggymagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3,5l/hank
ribiszke, köszméte, josta, áfonya, szamócamagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3,5l/hank
málna, szedermagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3l/hank
dísznövények, erdészet, vörös csenkeszmagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3,5l/hank
lucerna (egy évesnél idõsebb)aranka (csak foltkezelés)5,8-7,2l/hank
kapor, lestyán, koriandermagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3-3,5l/ha42
kömény,édeskömény,ánizs,angelika,ligetszépe,sáfrányos szeklicemagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3-3,5l/ha60
dohánymagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3.5l/hank
dohánykacsgátlás1,1%nk
karalábémagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3-3,5 l/ha42
napraforgómagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3-3,5 l/hank
szójamagról kelõ egyszikû és néhány magról kelõ kétszikû gyomok3 l/hank

Leírás

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Kalászosokban (őszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa, rozs, tritikále) vetés után, kelés előtt preemergensen, vagy a kultúrnövény kelése után a bokrosodás kezdetéig posztemergensen kell a készítményt kijuttatni.

Rizsben preemergensen, a vetést követő 3 napon belül, vagy a kultúrnövény kelése után annak 1-2 leveles állapotában kell alkalmazni a készítményt. A preemergens alkalmazás esetén fontos, hogy a rizs vetése egyenletesen 2-3 cm mélységre történjen. A kezelést vízmentes területen kell elvégezni, a táblán pangó vízfoltok sem lehetnek, mert a levegő hiánya és a herbicid együttesen a rizs csírázását gátolhatják.

Kukoricában (szemes, siló, vetőmag, csemege) a kultúrnövény vetése után, kelése előtt preemergensen, vagy korai posztemergensen lehet a készítményt felhasználni. Preemergens kijuttatás esetén a kukorica legalább 3-4 cm mélyre történő vetése után, 3,5 l/ha dózisban kell alkalmazni. A kukorica kelése után annak szögcsíra- 4 leveles fejlettségéig, a magról kelő egyszikű gyomnövények egyleveles fejlettségéig, és a magról kelő kétszikű gyomnövények szikleveles állapotáig 3,5 l/ha (35 ml/ 100 m2 )* dózisban kell kijuttatni.

A készítmény csemegekukoricában, vetőmag előállításban történő alkalmazása a fajtatulajdonos előzetes hozzájárulásával történhet.

Napraforgóban preemergensen a vetést követő 3 napon belül, vagy vetés előtt (PPI) 1-2 cm mélyen a talajba dolgozva kell alkalmazni a készítményt.

Zöldborsóban, száraz borsóban, lóbabban preemergensen, a vetést követő 4-5 napon belül kell a kezelést elvégezni.

Szójában preemergensen, a vetést követő 2-3 napon belül, vagy a vetés előtt (PPI) sekélyen, 1-2 cm mélyen a talajba dolgozva kell alkalmazni a készítményt.

Dohányban palántázás előtt (pre-planting) a talajra permetezve, vagy 2-3 cm mélyen a talajba dolgozva kell alkalmazni. Kacsgátlásra a kezelést a tengelyvirág megjelenésekor, legkésőbb a virágzás kezdetén, tetejezést követően, a kacsok 1-3 cm-es fejlettsége mellett kell elvégezni. Dohánytövenként 10-20 ml 1,1 %-os permetlé koncentrációjú szermennyiség szükséges. Fontos a dohányszár egyenletes, permetlével való fedése, a tövétől a tetejéig.

Lucernában arankairtásra egy évesnél idősebb állományban kora tavasszal, a lucerna nyugalmi állapotában kell kijuttatni a készítményt. A készítmény csak foltkezeléssel juttatható ki, legfeljebb a lucernatábla 20%-a kezelhető!

Vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma kultúrákban preemergensen, a dug- és magtermő anyahagyma kiültetése után azonnal, magvetés esetén a vetést követő 3 napon belül kell a készítményt kipermetezni. Fontos az egyenletes, 3 cm mély vetésmélység. Étkezésre termesztett zöldhagyma gyomirtására nem használható.

Sárgarépa, petrezselyem esetében preemergensen, vetés után kelés előtt, a vetést követő 4-5 napon belül, zeller esetében a palántázás előtt 8-10 nappal kell kijuttatni a készítményt. Paradicsom, paprika (pre-planting) palánták kiültetése előtt 8-10 nappal kell kijuttatni a készítményt.

Fejeskáposzta, kelkáposzta, bimbóskel, karfiol, karalábé, brokkoli kultúrnövények palántáinak kiültetése előtt (pre-planting) 8-10 nappal kell kipermetezni a készítményt. A palántázás során ügyelni kell arra, hogy a készítménnyel kezelt legfelső talajréteget ne sodorjuk a palánta gyökeréhez. Száraz időjárás esetén a sekély, 1-2 cm mély talajba dolgozás a hatékonyságot növeli. A bedolgozás brokkoli kultúrában nem javasolt.

Burgonyában preemergensen, a végleges bakhátak kialakítása után kell a készítményt kipermetezni, amíg a burgonya csírái 3-4 cm-rel a talajfelszín alatt vannak.

Almatermésűek (alma, körte, birs, naspolya), csonthéjasok (kajszi, őszibarack, cseresznye, meggy, szilva, ringló) esetében kora tavasszal, jól elmunkált, gyommentes, aprómorzsás talajfelszínre kell kipermetezni a készítményt. Száraz időjárás esetén a sekély, 1-2 cm-es bedolgozás a hatékonyságot növeli.

Bogyósgyümölcsűek (ribiszke, köszméte, josta, málna, áfonya, szeder, szamóca) kultúrákban kora tavasszal, gyom- és növényi maradványoktól mentes, jól elmunkált talajfelszínre kell kijuttatni a készítményt. Szamócában a kezelést kora tavasszal, a kultúrnövény nyugalmi állapotában kell elvégezni.

Szőlőben (bor és csemege) a készítményt kora tavasszal, a szőlő fakadása előtt, jól elmunkált, aprómorzsás talajfelszínre kell kijuttatni.

Fűszer- és gyógynövények (kömény, édeskömény, kapor, ánizs, angelika, lestyán, koriander, ligetszépe, sáfrányos szeklice) kultúrákban preemergensen vetés után, kelés előtt kell kipermetezni a készítményt.

Dísznövények (tulipán, nárcisz) esetében a kezeléseket a hagymák nyugalmi időszakában kell elvégezni, fontos, hogy a hagymákat 3-4 cm aprómorzsás földréteg takarja.

Erdészeti (faiskola, kosárfűz, fagyalfélék, díszcserjék, fenyőfélék, Juniperus) kultúrákban a kezelést fakadás előtt, nyugalmi állapotban, a gyomnövények megjelenése előtt kell elvégezni.

Erdészet: erdősítésekben, csemetekertekben kocsányos tölgy, kocsánytalan tölgy makkvetésekben a kezelést preemergensen, a makkok vetése után, kelése előtt kell elvégezni.

Vörös csenkeszben a gyomnövények megjelenése előtt kell a kezelést elvégezni.

Spárgában a telepítést követő évtől bakhátbontás után lehet a kezelést elvégezni.

Fejes salátában (pre-planting) a kultúrnövények palántáinak kiültetése előtt kell kipermetezni a készítményt.

A készítmény felhasználható továbbá a következő kiskultúrákban a felhasználó saját felelősségére az Európai Parlament és a Tanács a növényvédő szerek forgalomba hozataláról valamint a 79/117/EGK és a 91/414/EGK tanácsi irányelvek hatályon kívül helyezéséről szóló 1107/2009/EK rendelet 51. cikk (2) bekezdése alapján:

Muskotályzsályában preemergensen, a kultúrnövény vetése után, kelése előtt.

Mezei cickafarkban a palánták kiültetését követően posztemergensen, a kultúrnövény 2 leveles fejlettségétől 8 leveles fejlettségéig.

Csapadékos időjárás esetén a kezelést 2-3 csapadékmentes napot követően végezzük, hogy a kultúrnövények levelén a védő viaszréteg újból megerősödhessen. Csak ép, egészséges levélzetű kultúrnövényeket szabad kezelni, a készítményt 25 °C feletti hőmérsékleten a fokozott fitotoxicitási veszély miatt tilos kijuttatni! A permetlevet durva cseppek formájában, alacsony nyomáson kell kijuttatni, lehetőleg a késő délutáni, esti órákban. A permetléhez nedvesítőszer, adjuvánst tartalmazó kombinációs partner, ill. műtrágya hozzáadása tilos! Csapadéktól, harmattól nedves növényállományt tilos permetezni!

A kezelt termények kizárólag illóolaj előállításhoz és kozmetikai alapanyagként használható fel! Élelmezési és takarmányozási célra tilos felhasználni!

Mivel ezen felhasználások esetében a kultúrnövény érzékenysége nem igazolt, az üzemi méretű felhasználás előtt célszerű kis területen a termesztésbe kerülő fajtákkal fajtaérzékenységi vizsgálatot végezni.

A készítmény elsősorban a magról kelő egyszikűek és néhány magról kelő kétszikű gyomnövény ellen hatékony. Az évelőket, valamint a fészkesvirágzatúak, keresztesek, burgonyafélék, mályvafélék családjába tartozó gyomnövényeket nem irtja.

A készítmény üvegházban, valamint fólia alatti területeken nem alkalmazható!

Laza talajokon az alacsonyabb, szerves anyagban gazdagabb, kötöttebb talajokon a magasabb dózisok alkalmazása javasolt.

Házikerti felhasználás esetén az egy hektárra jutó dózis átszámítása 10 liter permetléhez:

Permetlé mennyiség 300 l/ha = 3 l/100 m2

Dózis Koncentráció
3,0 l/ha = 30 ml/100 m2 100 ml / 10 l permetlé (1,0%)
3,5 l/ha = 35 ml/100 m2 117 ml / 10 l permetlé (1,17%)

 

A pendimetalin hatóanyag a HRAC „K” (HRAC 3) herbicidcsoporton belül a dinitroanilin hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagpendimetalin
Hatóanyag mennyiség455g/ha
GyártóKWIZDA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Stomp-Aqua-10L-gyomirto-szer-III-3866.pdf Stomp Aqua MSDS
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó