preloader
Command 48 EC 1 L gyomirtó szer I.

Command 48 EC 1 L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000749
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    KWIZDA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
káposztarepce(õszi),borsó,burgonyamagról kelõ egy- és kétszikû gyomok0,15-0,2 l/hank
szójamagról kelõ egy- és kétszikû gyomok0,2-0,6 l/hank
paprika(pal),gördinnye,olajtök,mákmagról kelõ egy- és kétszikû gyomok0,2 l/hank
fejeskáposztamagról kelõ egy- és kétszikû gyomok0,2 l/hank

Leírás

Speciális gyomproblémák megoldására is alkalmas folyékony felszívódó gyomirtó szer.

A készítményt őszi káposztarepcébe, borsó,szója, olajtök, mák kultúrákban vetés után, kelés előtt kell kijuttatni.

Burgonyában a végleges bakhátak kialakítása után kell kipermetezni, a kulturnövény kelése előtt. A kezelést követően a talajmunkát ne végezzünk. Laza talajokon az alacsonyabb, magas szervesanyag tartalmú, kötöttebb talajokon a magasabb dózisban kell alkalmazni.

A Command 48 EC elsősorban a magról kelő egyszikű gyomnövények, valamint néha magról kelő kétszikű gyom ellen hatékony. A készítmény a gyomirtási spektrum kiegészítése céljából kombinálható az érintett kultúrákban engedélyezett, egy hatóanyagot tartalmazó készítménnyel, annak engedélyokiratában meghatározott dózisával.

Kombináció esetén mindig figyelembe kell venni a kombinációs partner alkalmazástechnológiai előírásait.

Szójában önmagában 0,6l/ha, kombinációban 0,2l/ha dózisban javasolt alkalmazni. A Command 480EC a levelek kismértékű kifehéredésében megnyilvánuló fitotoxikus tüneteket okozhat a kulturnövényen, de ezeket a tüneteket a növény néhány héten belül maradéktalanul kinövi.

A hatóanyag érzékeny kultúrák (kalászosok, cukorrépa) A Command 48 EC 0,2l/ha dózisú felhasználását követően 60 nap, a 0,6l/ha dózisú felhasználást követően 150 nap elteltével vethetők. Az érzékeny kultúrák károsodásának elkerülése érdekében 30-m-es biztonsági sáv betartása javasolt. 

A készítményt palántázott paprikában, görögdinnyében a kultúrnövény kiültetése előtt  (pre-planting) 4-5 nappal kell kipermetezni.

Magvetés esetén a görögdinnye vetése után kelése előtt (preemergensen) kell alkalmazni.

Palántázott fejes káposztában a készítményt  a palántázás előtt4-5 nappal  (pre-planting) kell kipermetezni.

Hatásmód
A klomazont a növények a hajtásokon és a gyökéren keresztül egyaránt felveszik. Csak felfelé szisztémikus, és nem transzlokálódik egyik levélből a másikba. A hatóanyag gátolja a klorofill és a karotenoidok bioszintézisét, ezenkívül az izoprenoidok képzése is gátlás alatt áll. Emiatt a karotének bioszintézise is zavart. (A karotének fontos szerepet játszanak a klorofill napfény elleni védelmében).

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagklomazon
Hatóanyag mennyiség480 g/l
GyártóKWIZDA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Command-48-EC-1-L-gyomirto-szer-I-2722.pdf Command 48EC
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó