preloader
Syrius-D 1L gyomirtó szer I.

Syrius-D 1L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001087
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    NUFARM

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kukorica (takarmány)évelõ és magról kelõ kétszikû gyomok1l/hank
búza (õszi,tavaszi), árpa (tavaszi,õszi) kkivéve sörárpaévelõ és magról kelõ kétszikû gyomok1,2l/hank
rozs,zab,tritikáléévelõ és magról kelõ kétszikû gyomok1,2l/hank

Leírás

„A Syrius D gyomirtó permetezőszer azonos a 04.2/4151-1/2017. NÉBIH számon engedélyezett Dezormon gyomirtó permetezőszerrel"

A készítmény kizárólag tavaszi kijuttatással, egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Őszi búza, tavaszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa (kivéve sörárpa), rozs, zab, tritikále kultúrákban posztemergensen, a kultúrnövény 3 leveles állapotától a bokrosodás végéig lehet kijuttatni. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre.

Kukoricában (takarmány) a kezelést a kultúrnövény 3-5 leveles korában, 10-20 cm-es fejlettségekor kell végrehajtani

A szer jól irtja a disznóparéj fajok (Amaranthus spp.), libatop fajok (Chenopodium spp.), mezei acat (Cirsium arvense), apró szulák (Convolvulus arvensis), betyárkóró (Conyza canadensis), apró gombvirág (Galinsoga parviflora), varjúmák (Hibiscus trionum), lednek fajok (Lathyrus spp.), pipacs (Papaver rhoeas), nagy útifű (Plantago major), kövér porcsin (Portulaca oleracea)., repcsényretek (Raphanus raphanistrum), vadrepce (Sinapis arvensis), fekete ebszőlő (Solanum nigrum), pásztortáska (Capsella bursa-pastoris), szarkaláb fajok (Consolida spp.), parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) gyomnövényeket. A kezelést 12-25°C közötti hőmérsékleten célszerű elvégezni, éjszakai fagyok esetén tilos permetezni.

A 2,4-D hatóanyag hormonhatású (HRAC „O”, ariloxi-alkán karbonsav) hatóanyagcsoportba sorolható.

Légi kijuttatás: kizárólag kalászosokban legalább 10 ha összefüggő táblaméret esetén, a permetlé elsodródását gátló cseppnehezítő adalékanyag kötelező hozzáadásával és elsodródás gátló szórófej alkalmazásával. Szőlő-, gyümölcskultúra és erdő 3000 méteres körzetében rügyfakadás után tilos hormonbázisú gyomirtó szert kijuttatni. Amennyiben a mezőgazdasági repülés védett természeti területet vagy különleges rendeltetésű vadászterületet érint, a kijuttatáshoz az illetékes természetvédelmi, illetve vadászati hatóság engedélye szükséges, amelyet a légi permetezés esetén a szakirányítónak, egyéb esetben a megrendelőnek kell előzetesen beszerezni.

Permetlémennyiség: 40-60 l/ha

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyag2,4-D
Hatóanyag mennyiség600g/l
GyártóNUFARM
RendeltetésKontakt hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Syrius-D-1L-gyomirto-szer-I-2885.pdf Syrius_D_HU
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó