preloader
Titus 25DF 100gr + 0,5L Vivolt I.
Titus 25DF 100gr + 0,5L Vivolt I.

Titus 25DF 100gr + 0,5L Vivolt I.

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kukorica (takarmány,siló)magról kelõ és évelõ egyszikû,magról kelõ kétszikû gyomok40-60 g/hank
burgonya (étkezési)magról kelõ és évelõ egyszikû,magról kelõ kétszikû gyomok40-60 g/hank
paradicsommagról kelõ és évelõ egyszikû,magról kelõ kétszikû gyomok30-60 g/hank

Leírás

 • Javasolt növényvédelmi technológia

  Kukorica: A kezelést posztemergensen, a kukorica 2-8 leveles fejlettségénél lehet elvégezni. A magról kelő egyszikű gyomnövények ellen, azok 1-3 leveles állapotában 40-50 g/ha, gyökérváltásuk után 50-60 g/ha a szükséges szermennyiség. Évelő egyszikűek ellen a kezelést azok 10-20 cm-es nagyságánál kell elvégezni, 40-60 g/ha szermennyiség felhasználásával. Osztott kezelés esetén: 30+30g/ha+0,1%-os Trend® 90 vagy 40+20 g/ha+0,1%-os Trend® 90 permetlé koncentráció. Magról kelő kétszikű gyomnövények esetében azok 2-4 leveles fejlettségénél van a kijuttatás optimális időpontja. Erős gyomfertőzés esetén 2-3 hetes időkülönbséggel megosztott kezelés is végezhető. Osztott kezelés esetében sem lehet a szermennyiség 60 g/ha-nál több. A készítményt finom porlasztással kell kipermetezni Trend® 90 nedvesítőszer 0,1 %-os dózisának hozzáadásával. A szer nem használható olyan területeken, ahol előzőleg szerves foszforsavészter típusú talajfertőtlenítő szert alkalmaztak. A kukoricában állományban történt szerves foszforsavészter felhasználás utáni Titus® 25 DF kezeléshez 7 nap várakozási időt kell betartani. 10 oC-nál tartósan alacsonyabb, vagy 25 oC-nál magasabb hőmérséklet esetén a készítmény nem használható. Pactol, Dolar, Occitan, Etalon hibridekben a Titus® 25 DF átmeneti fitotoxicitást okozhat, ezért felhasználása csak levél alá permetezéssel javasolt. Étkezési burgonya: a készítményt a kultúrnövény kelése után 10-20 cm-es fejlettségekor kell kijuttatni. A magról kelő egyszikű gyomnövények 1-3, a magról kelő kétszikűek 2-4 leveles fejlettségükkor, az évelők az intenzív növekedési szakaszukban 10-20 cm-es fejlettségükkor a legérzékenyebbek a készítményre. A kezelés időpontját úgy kell megválasztani, hogy a kijuttatáskor, ill. a rákövetkező 6 órán belül a hőmérséklet 25 oC fölé ne emelkedjen. A készítmény kijuttatásakor Trend® 90 nedvesítő szer 0,1 %-os dózisát célszerű alkalmazni.Paradicsom: A készítmény a palántázott és helyrevetett paradicsom posztemergens gyomirtására alkalmazható. Palántázott paradicsom esetén a palántázási stressz elmúlta után, helyrevetés esetén a kultúrnövény 2-4 leveles fejlettségekor kell a szert kijuttatni. Esetenként a készítmény helyrevetett paradicsomban enyhe növekedésgátlást okozhat. A készítmény osztott kezelés (30-30 g/ha) formában is kijuttatható, ez esetben a két kezelés között 14 nap eltelte szükséges. A kívánt gyomirtó hatás eléréséhez minden esetben 1% Trend® 90 nedvesítő szert kell a permetléhez hozzáadni, a tartamhatás növelésére 0,3 kg/ha Sencor*** 70 WG hozzáadása javasolt. 

 • Keverhetőségi előírások

  Burgonya: A Titus® 25 DF +Sencor kombinációt nem javasolt a White lady és a Shepody fajtákban felhasználni. A fajták érzékenységéről tájékozódjon a fajta tulajdonosától, illetve előállítójától. A Titus keverhető gombaölő szerrel, pl. Tanos vagy rovarölő szerrel, pl. Laser. Titus® 25 DF-re kevésbé érzékeny gyomfajok esetében (pl. Chenopodium album-fehér libatop, Polygonum spp-keserűfű fajok, Datura stramonium-csattanó maszlag,) a készítményt javasolt Sencor-ral kombinálni. A kívánt gyomirtó hatás eléréséhez minden esetben 1% Trend® 90 nedvesítő szert kell a permetléhez hozzáadni, a tartamhatás növelésére 0,3 kg/ha Sencor*** 70 WG hozzáadása javasolt.  

 • Dózisok

  Egy tenyészidőszakban 2 alkalommal lehet kijuttani

 • Hatásmechanizmus

  A Titus® hatóanyaga, a rimszulfuron elsősorban a leveleken keresztül felszívódva fejti ki hatását. A hatóanyag az acetolaktát-szintetáz enzimet gátolja, aminek hatására az érzékeny gyomokban a transpiráció, a légzés, és az anyagcsere a kezelést követő néhány órán belül leáll. A gyomok növekedése és fejlődése rövid időn belül megáll. de a jellemző tünetek (elszíneződés, elhalás) a kezelést követő 3-10. napon válnak láthatóvá a gyomok növekedési körülményeitől függően. 

  A meleg, párás időjárás elősegíti a hatáskifejtést, míg a hideg és száraz körülmények késleltethetik a tünetek megjelenését.

 • Dózis

  Kukorica (takarmány, siló), étkezési burgonya 40-60 g/ha, paradicsom 30-60 g/ha

 • Kijuttatás Időzítése

  a kultúrnövény 3-8 leveles állapota

 • Utóvetemény

  A Titus® 25 DF-el kezelt burgonya és paradicsom után ősszel csak őszi kalászos, a következő év tavaszán pedig bármilyen növény vethető. Vetőburgonya előállításban terméscsökkenést okozhat! A kultúrnövény kipusztulása esetén kukoricával, vagy burgonyával illetve paradicsommal vethető/ültethető újra.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagrimszulfuron
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Titus-25DF-100gr-05L-Vivolt-I-405.pdf titus_25_wg_msds_4_0_corteva
Titus-25DF-100gr-05L-Vivolt-I-405.pdf titus_25_wg_msds_4_0_corteva
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó