preloader

Corn Box Plus Gold (10ha) gyomirtó csomag I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

3*5L Talisman 40 OD + 2*5L Barracuda + 6L Mural + 10L Terbyne Combi + 2L Gondor

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Leírás

y vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Kukoricában (takarmány) a készítményt a kultúrnövény 3-7 leveles fejlettségű állományában kell kipermetezni 0,75-1,5 l/ha dózisban, amikor a magról kelő egyszikűek 1-3 levelesek, az évelő egyszikűek átlagos magassága 15-25 cm. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre.

Erős fenyércirok (Sorghum halepense) fertőzés esetén, fejlett gyomnövények ellen (15-25 cm) 1,5 l/ha dózisban javasolt kijuttatni.

Szerves foszforsav-észterrel kezelt állományban a kezelést követően csak 7 nap elteltével végezhető a gyomirtás.

Normál vetésváltás esetén, legalább 20 cm mély szántást követően ősszel őszi búza vethető. Normál vetésváltás esetén, legalább 20 cm mély szántást követően a következő év tavaszán nincs veszélye az utóvetemény károsodásának.

Ha a készítménnyel kezelt kultúrnövény kipusztul, akkor a kezelt területre csak kukorica vethető szántást követően.

A nikoszulfuron hatóanyag a HRAC „B”, acetolaktát-szintetáz működést gátló herbicidcsoporton belül a szulfonil-karbamid hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Barracuda

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Kukoricában (takarmány) a készítményt a kultúrnövény kelése után (posztemergensen), annak 2-8 leveles, a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-6 valódi leveles fejlettségekor kell a készítményt kijuttatni 1,0-1,5 l/ha dózisban. Egyszikű gyomnövények ellen a kukoricában engedélyezett készítmények bármelyikével kombinálható az engedélyokiratukban meghatározott dózisokban, amennyiben az optimális kijuttatási időpontok is egybe esnek.

A permetezés során kerülni kell az átfedést, mert a dupla dózis kijuttatása után a kultúrnövényen átmeneti erős fitotoxikus tünetek jelentkezhetnek.

A készítmény kijuttatására használt berendezést a permetezést követően azonnal ki kell üríteni és a tartályt, a szórókeretet, valamint a vezetékeket legalább háromszor át kell öblíteni tiszta vízzel (a tartály legalább 10%-ának megfelelő vízmennyiséggel), hogy a kukorica után kezelendő növény ne károsodjon!

Normál vetésváltás esetén a betakarítást követően nincs veszélye az utóvetemény károsodásának, ha a készítmény kijuttatása július elseje előtt történt a jó mezőgazdasági gyakorlat elveivel összhangban. Érzékeny kétszikű kultúra (cukorrépa, pillangós kultúrák, őszi káposztarepce, napraforgó és zöldségfélék) termesztése legalább 15 cm mély szántás után javasolt. Kalászosok, angolperje és olaszperje vetése szántás nélkül is lehetséges.

A kultúrnövény kipusztulása esetén kukorica, tavaszi árpa, mák vagy pohánka vethetőek.

A mezotrion hatóanyag a HRAC „F”, pigment bioszintézist gátló herbicidcsoporton belül az „F2” plasztokinon bioszintézist gátló (4-HPPD gátló) hatású triketonok hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Mural

Magról kelő és évelő kétszikű gyomok ellen egyaránt megbízható védelem.

Kukoricában (takarmány) a kultúrnövény kelése után annak 3-5 leveles, valamint a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles fejlettségekor kell a kezelést végrehajtani. Évelő kétszikű gyomfajok esetében a magasabb dózisban kell alkalmazni, apró szulák (Convolvulus arvensis) és sövény szulák (Calystegia sepium) ellen, ha a gyomnövények átlagos nagysága eléri a 15-20 cm-t, mezei acat (Cirsium arvense) ellen pedig annak tőlevélrózsás állapotában.

Normál vetésváltás esetén a betakarítást követően nincs veszélye az utóvetemény károsodásának. A kultúrnövény kipusztulása esetén szántást követően, legalább 28 nap elteltével bármilyen kultúra vethető.

A dikamba hatóanyag a HRAC „O” hormonhatású herbicidek herbicidcsoporton belül az aromás karbonsavak hatóanyagcsoportba sorolható.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Terbyne Combi

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítményt vagy bármely más terbutilazin hatóanyagot tartalmazó készítményt ugyanazon a területen hektáronként háromévente egyszer maximum 850 g terbutilazint tartalmazó dózisban lehet kijuttatni.

A készítményt a kukorica (takarmány, siló, vetőmag) vetése után, kelése előtt (preemergensen), vagy állományban korai posztemergensen lehet alkalmazni. Preemergens felhasználás esetén jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre kell kijuttatni.

Állománykezelés esetén a kultúrnövény szögcsíra állapotától 6 leveles fejlettségéig lehet alkalmazni, hatásnövelés céljából hatásfokozó adalékanyag tankkombinációban történő hozzáadásával. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles, a magról kelő egyszikűek 1-3 leveles korukban gyökérváltásukkor a legérzékenyebbek a készítményre.

Kukoricavonalak gyomirtásánál a szer használatára vonatkozóan a fajtafenntartó véleményét is meg kell kérni. Kukoricavonalakban kombinációban csak azokban engedélyezett készítményekkel juttatható ki.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Gondor

Előírt növényvédelmi technológia:

A Gondor használata a dóziscsökkentést nem indokolja.

Valamennyi mezőgazdasági kultúrában felhasználható posztemergens (állományban alkalmazható) gyomirtó szerek hatásfokozására 0,25 %-os koncentrációban.

Valamennyi mezőgazdasági kultúrában alkalmazható lombtalanításra (állományszárításra) engedélyezett készítmények, valamint egyéb légi és földi úton kijuttatható gyomirtó szerek esetében a permetlé elsodródásának megakadályozására 0,25 %-os koncentrációban a permetléhez keverve.

A permetlé készítésekor először a permetlé tartályt 3/4-éig fel kell tölteni vízzel, majd a keverés megindítását követően a Gondor permetezőszer segédanyaganyag megfelelő mennyiségét, ezt követően pedig az adott gyomirtó szert vagy gyomirtó szer kombinációt kell bekeverni a permetlébe. Ezután lehet a permetlé tartályt teljesen feltölteni vízzel folyamatos keverés mellett. A permetezés folyamán a permetlé folyamatos keverését biztosítani szükséges.

Légi kijuttatás: A felhasznált gyomirtó szer engedélyokirata szerint

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóKWIZDA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Corn-Box-Plus-Gold-10ha-csom-gyom-I-6567.pdf Gondor engedélyokirat
Corn-Box-Plus-Gold-10ha-csom-gyom-I-6568.pdf Barracuda biztonsági adatlap
Corn-Box-Plus-Gold-10ha-csom-gyom-I-6569.pdf Barracuda engedélyokirat
Corn-Box-Plus-Gold-10ha-csom-gyom-I-6570.pdf Gondor biztonsági adatlap
Corn-Box-Plus-Gold-10ha-csom-gyom-I-6571.pdf Mural biztonsági adatlap
Corn-Box-Plus-Gold-10ha-csom-gyom-I-6572.pdf Mural engedélyokirat
Corn-Box-Plus-Gold-10ha-csom-gyom-I-6573.pdf Talisman biztonsági adatlap
Corn-Box-Plus-Gold-10ha-csom-gyom-I-6574.pdf Talisman engedélyokirat
Corn-Box-Plus-Gold-10ha-csom-gyom-I-6575.pdf Terbyne Combi biztonsági adatlap
Corn-Box-Plus-Gold-10ha-csom-gyom-I-6576.pdf Terbyne Combi engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó