preloader

Folyékony réz-kén gombaölõ csomag III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

32*20L Cuproxat + 80*10L Flosul

Leírás

Cuproxat FW

Előírt növényvédelmi technológia:

Valamennyi kultúránál az egy tenyészidőszakban felhasználható réz hatóanyag mennyisége nem haladhatja meg a 6 kg/ha mennyiséget.

Almatermésűekben varasodás ellen rügypattanástól zöldbimbós állapotig az erős aszkospóra szóródáskor, megelőző jelleggel 4-5 l/ha mennyiségben. A magasabb dózis az érzékenyebb fajtakörben szükséges. A nyári időszakban a késői fertőzések megelőzésére az alma viaszosodása és a hajtásnövekedés lezárulása után (kb. július eleje, közepe) a színeződésig 4 l/ha mennyiségben. A perzselésre fogékonyabb fajtákban (pl. Golden Delicious) esetleg más kontakt hatóanyaggal kombináltan használjuk. A készítményt almatermésű kultúrákban tűzelhalásos betegség ellen lemosó permetezéssel rügyfakadástól a zöldbimbós állapot végéig javasolt kijuttatni. A kezeléseket a tavaszi időszakban 2-3 alkalommal, 7-10 naponkénti gyakorisággal, nagy lémennyiséggel (1500 l/ha) történő kijuttatással célszerű megismételni. A vegetáció második felében a termés viaszosodásától kezdődően a baktérium elleni védekezések folytathatók, a rézérzékenység illetve a perzselődési veszély figyelembe vételével.

Szőlőben a készítményt virágzás előtt 3,5-4,0 l/ha mennyiségben, virágzás után 4,0-4,5 l/ha dózisban kell kijuttatni. A magasabb dózis a peronoszpórára érzékenyebb fajtákban és erős fertőzési veszély esetén indokolt.

Zöldségfélékben: burgonyában, paprikában, paradicsomban, görögdinnyében, sárgadinnyében, uborkában, cukkíniben, zöldbabban, zöldborsóban, vöröshagymában baktériumos és gombás betegségek ellen a kezeléseket előrejelzésre alapozva preventíven szükséges elkezdeni és 7-10 naponként megismételni. Erős fertőzési nyomásnál a magasabb dózis alkalmazása javasolt. Burgonyában a kezeléseket fitoftórás betegség ellen preventív módon, a sorzáródástól kezdve célszerű megkezdeni. Hagymánál és borsónál a permetlé jó tapadásához nedvesítőszer hozzáadása javasolt.

Cukorrépában a védekezéseket lisztharmat kivételével az egyéb levélbetegségek ellen megelőző jelleggel, vagy legkésőbb az első tünetek megjelenése idején kell megkezdeni. Az időjárási körülmények, ill. a járvány helyzet alakulásától függően 7-10 naponként célszerű megismételni.

Szilvában, meggyben és cseresznyében levéllyukacsosodás, monília és ágelhalások ellen folyamatosan, a fertőzés alakulása szerint célszerű védekezni. A moníliás virágfertőzéssel szemben a fehérbimbós állapotban és a virágzás kezdetén végzett kezelések az eredményesek.

Őszibarackban ágelhalás, tafrinás levélfodrosodás és levéllyukacsosodás ellen, kajsziban apiognomónia, ágelhalások és levéllyukacsosodás ellen a kezeléseket a rügypattanástól a pirosbimbós stádiumig 4,0-5,0 l/ha dózisban, 7-10 naponként javasolt végrehajtani a fertőzési veszélyhelyzettől függően. Őszibarackban a készítmény sziromhullás utáni alkalmazása 2,0-2,5 l/ha dózisban lehetséges. A baktériumos és gombás eredetű ágelhalások ellen lombhullástól további kezelések szükségesek.

* Sziromhullás utáni felhasználása esetén egyes fajtákon, vagy kedvezőtlen időjárási körülmények között fitotoxikus tünetek jelentkezhetnek.

Kajsziban a pirosbimbós stádium után, az esetleges rézérzékenység miatt a további felhasználás tilos!

A réz több hatáshelyű (FRAC kód: M1), kontakt gombaölő szer hatóanyag.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Flosul

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény 25°C felett - az esetleges perzselések elkerülése érdekében - nem alkalmazható!

Cukorrépában és takarmányrépában a kezelést a kezdeti tünetek megjelenésekor javasolt végrehajtani, amely a fertőzésveszély fennállása esetén megismételhető.

Kalászosokban (őszi és tavaszi búza, őszi és tavaszi árpa) az első kezelést a kezdeti tünetek megjelenésekor, szárbaindulás kezdetén, a második kezelést kalászhányás végén, virágzás elején javasolt elvégezni.

Szőlőben (bor-, csemege-) a vegetációs időszakban megelőző jelleggel, legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell permetezni. A permetezést a fertőzési nyomástól függően 7-12 napos időközönként célszerű megismételni. Minden esetben törekedni kell az egyenletes és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is.

Almatermésűekben (alma, körte, birs, naspolya) a készítményt a fertőzési nyomástól függően 7-12 naponként célszerű kijuttatni. A gyümölcskötődéstől a kisebb, 5,0 l/ha-os dózis kijuttatása indokolt.

Kajsziban, őszibarackban és nektarinban a készítményt sziromhullást követően, elsősorban a terméskezdemények védelme érdekében, legfeljebb 3 alkalommal, a fertőzési nyomástól függően 7-12 naponta lehet kijuttatni.

Zöldségfélékben (paradicsom, tojásgyümölcs, paprika, cukkini, uborka, sütőtök, spárgatök, patisszon, sárgadinnye, görögdinnye, fejes saláta és egyéb salátafélék) a kezelést a kezdeti tünetek megjelenésekor célszerű végrehajtani és szükség esetén javasolt megismételni. Zöldborsóban az első tünetek megjelenésének idején egyszeri kijuttatás lehetséges. A készítmény alkalmazásakor figyelemmel kell lenni egyes növényfajok és -fajták kénérzékenységére.

Szamócában a lisztharmat fertőzés megakadályozása érdekében a permetezést az első virágok nyílásakor el kell végezni és 10 nap múlva megismételni. A termések szedését követően, az indanövekedés időszakában, a fertőzésveszély fennállása esetén javasolt további védekezések végrehajtása.

Rózsában a permetezéseket megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell elkezdeni. Szükség esetén a kezeléseket 10-14 naponként javasolt megismételni.

A permetlé mennyiségét a művelésmódtól, a védendő növényfelület nagyságától, és az alkalmazott növényvédelmi berendezés típusától függően kell megválasztani.

A kén több hatáshelyű (FRAC kód: 3), kontakt gombaölő szer hatóanyag

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóNUFARM
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó