preloader
Genius WG+Polyglycol gyomirtó csomag II.

Genius WG+Polyglycol gyomirtó csomag II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

2*1kg Genius WG + 10*0,5L Polyglycol

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Leírás

Genius WG

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény kizárólag tavaszi kijuttatással, egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Őszi búzában, tritikáléban és rozsban a készítményt a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a két nóduszos állapotáig lehet kijuttatni. A kijuttatás időpontját elsősorban a gyomnövények fenológiai állapota határozza meg. A magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 valódi leveles korukban, a ragadós galaj (Galium aparine) 2-4 levélörvös, az évelő kétszikű gyomfajok, pl. apró szulák (Convolvulus arvensis) 10-15 cm-es fejlettségnél, a mezei acat (Cirsium arvense) tőlevélrózsás állapotában a legérzékenyebb a készítményre. A magról kelő egyszikű gyomnövények ellen, pl. nagy széltippan (Apera spica venti), hélazab (Avena fatua) azok 1-3 leveles fenológiai állapotában a leghatékonyabb.

Hatásfokozás céljából a készítményhez nedvesítőszer hozzáadása szükséges, annak engedélyokiratában meghatározott dózisban.

Folyékony műtrágyával egy menetben kijuttatható, ebben az esetben nedvesítőszer hozzáadása tilos! A Genius WG klórmekvát és trinexapak-etil hatóanyagú növekedésszabályozó szerekkel tankkombinációban is kijuttatható, más hatóanyagú készítménnyel szártörpítő regulátoros kezelés legkorábban a gyomirtó szer kijuttatása után 2 hét múlva végezhető.

Utóvetemény: Az alkalmazást követő évben ne kerüljön a területre pillangós virágú kultúra (lencse, borsó, szója, bab, stb.). Kötött talajon, száraz időjárási körülmények között a burgonyafélék (Solanaceae) családba tartózó kultúrnövények (burgonya, paradicsom, paprika, dohány, padlizsán (tojásgyümölcs) károsodhatnak!

A készítménnyel kezelt gabona szalmáját gombatermesztéshez komposztként felhasználni TILOS!

Az aminopiralid hatóanyag a HRAC „O”, hormonhatású herbicidek herbicidcsoporton belül a piridiloxilalkán-karbonsavak hatóanyagcsoportba tartozik, a piroxszulam és floraszulam hatóanyagok pedig a HRAC „B”, acetolaktát-szintetáz működést gátló herbicidcsoporton belül a triazol-pirimidin-szulfonanilid hatóanyagcsoportba sorolhatóak.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Polyglycol

Előírt növényvédelmi technológia:

A szer hatásfokozás céljából a permetlé tapadásfokozására 0,5 l/ha mennyiségben kalászos gabonák, kukorica, rizs, cirok, köles, pohánka, fénymag, cukorrépa, burgonya, napraforgó, káposztarepce, mustár, szója, mák, len, kender, olajtök, olajretek, földimogyoró, baltacim, bükköny, csillagfürt, lucerna, vörös here, fehér here, szarvaskerep, rét és legelő kultúrákban engedélyezett posztemergens gyomirtó szerek segédanyagaként használható.

A permetlé készítésekor először a permetlé tartályt 2/3-áig fel kell tölteni vízzel, majd a keverés megindítását követően az adott gyomirtó szert, ezt követően pedig, a Polyglycol 26-2N permetezőszer segédanyagot kell bekeverni a permetlébe. Ezután lehet a permetlé tartályt teljesen feltölteni vízzel.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóCORTEVA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Genius-WGPolyglycol-csomag-gyomirto-II-6664.pdf Genius WG biztonsági adatlap
Genius-WGPolyglycol-csomag-gyomirto-II-6665.pdf Genius WG engedélyokirat
Genius-WGPolyglycol-csomag-gyomirto-II-6667.pdf Polyglycol 26-2N engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó