preloader
Nuance Super B + 1L Trend gyomirtó csomag I.

Nuance Super B + 1L Trend gyomirtó csomag I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

2x100g Nuance Super + 2x1lL Barclay Hurler 200 + 1L Trend A csomag 5 hektár kezelésére alkalmas.

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Leírás

Nuance Super 

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Őszi- és tavaszi kalászosokban (őszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa, rozs, zab, tritikálé) a készítmény tavasszal, a fagyok megszűnését követően a kalászosok zászlós leveles koráig (zab esetében 2 nóduszig) alkalmazható. A kezelés időpontját és dózisát a gyomnövények fejlettsége és a gyomfajok összetétele határozza meg. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre. Ragadós galaj (Galium aparine) esetében annak 2-3 levélörvös állapotában van a kezelés optimális időpontja. Erős ragadós galaj fertőzés esetén, vagy fejlettebb egyedek ellen fluroxipir hatóanyagú készítmény 75-125 g hatóanyag/ha dózisával kombinációban célszerű kijuttatni. Egyszikű, illetve évelő kétszikű gyomfertőzés esetén, ezek ellen hatékony kombinációs partner alkalmazása szükséges.

Mezei acat (Cirsium arvense), valamint 2-4 valódi levelesnél fejlettebb gyomnövények ellen az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell kijuttatni.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Barclay Hurler 200

A készítmény kizárólag tavaszi kijuttatással, egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Őszi búza, tavaszi búza, őszi árpa és tavaszi árpa kultúrákban a készítményt tavasszal, a kultúrnövény 2 leveles állapotától a zászlóslevél kiterüléséig lehet kijuttatni 0,75-1,0 l/ha dózisban. Rozs, tritikále és zab kultúrákban a készítményt tavasszal, a kultúrnövény 2 leveles állapotától az 1 nóduszos fejlettségéig lehet kijuttatni 0,75-1,0 l/ha dózisban. Sörárpán kívül az egyéb kalászosokban a gyomirtási spektrum szélesítésére, valamint mezei acat (Cirsium arvense) ellen hormonbázisú készítményekkel tankkombinációban célszerű alkalmazni.

Kombinációban a készítmény dózisa 0,4-0,6 l/ha, a kombinációs partnert annak engedélyokiratában meghatározott mennyiségben kell kijuttatni, valamint figyelembe kell venni a kombinációs partner kijuttatásának a kalászosokra vonatkozó fenológiai paramétereit.

Kukoricában (takarmány) a kultúrnövény 4-6 leveles állapotában kell kijuttatni a készítményt 1,0 l/ha dózisban. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles állapotukban, az aprószulák (Convolvulus arvensis), sövényszulák (Calystegia sepium) 10-15 cm-es, a hamvas szeder (Rubus caesius) 15-20 cm-es állapotában a legérzékenyebb a készítményre.

Normál vetésváltás esetén a betakarítást követően nincs veszélye az utóvetemény károsodásának. Ha a készítménnyel kezelt kultúra kipusztul, akkor a kezelést követően legalább 5 hét múlva vethető kalászos, kukorica, őszi káposztarepce és mák. A kezelést követően legalább 10 hét múlva vethető lucerna, napraforgó, szója, paradicsom, len, káposzta, fejessaláta és spenót. A kezelést követően legalább 15 hét múlva vethető minden más érzékeny kultúra: borsó, bab, lóhere.

A fluroxipir hatóanyag a HRAC „O”, hormonhatású herbicidek herbicidcsoporton belül a piridiloxilalkán-karbonsavak hatóanyagcsoportba sorolható.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Trend 90

Hatásmód és hatékonyság:

Trend® 90 nedvesítőszer javítja a hatóanyag működését és/vagy módosítja a permetlé (oldat) fizikai-kémiai tulajdonságait. Lényegében megnöveli a hatóanyag mennyiségét a hatás helyén, melyet nagyban befolyásol a célfelület, esetünkben a gyomnövények levélfelszíne, ahol a permetlé cseppnek először meg kell tapadnia. Az eredmény nagyobb hatékonyság és változatlan szelektivitás.

Amit a permetezőszer-segédanyag biztosít:

  • Egyöntetűvé teszi a növényvédő szer eloszlását.
  • Szorosabb érintkezést biztosít a célzott felülettel.
  • Megelőzi vagy késlelteti a permetlében a készítmények kicsapódását vagy a kristályosodását.
  • Lassítja a permetcsepp beszáradását.
  • Javítja a stabilitást és csökkenti a hatóanyag-veszteségeket

Adagolás: szántóföldi kultúrák, vasúti pályatestek szulfonil-karbamidok hatásfokozására 0,05-0,1% - 200-300 liter víz/ha

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóNUFARM
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Grans-7113.pdf Barclay Hurler 200 biztonsági adatlap
Grans-7114.pdf Barclay Hurler 200 engedélyokirat
Grans-7115.pdf Nuance Super biztonsági adatlap
Grans-7116.pdf Nuance Super engedélyokirat
Grans-7117.pdf Trend 90 biztonsági adatlap
Grans-7118.pdf Trend 90 engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó