preloader
Granstar Superstar Rapid + Riza Pack (10-12ha) I.

Granstar Superstar Rapid + Riza Pack (10-12ha) I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

3*200gr Granstar Super + 3*1L Starane Forte + 1L Rapid CS + 2*5L Riza + 3*1L Trend

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Leírás

Granstar Super 50 SX

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal juttatható ki!

A készítmény őszi- és tavaszi kalászosokban tavasszal a fagyok megszűnését követően a kalászosok zászlós leveles koráig (zab esetében 2 nóduszig) alkalmazható. A kezelés időpontját és dózisát a gyomnövények fejlettsége és a gyomfajok összetétele határozza meg. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre. Galium aparine esetében annak 2-3 levélörvös állapotában van a kezelés optimális időpontja. Erős Galium aparine fertőzés esetén, vagy fejlettebb egyedek ellen fluroxipir hatóanyagú készítmény 75-125 g hatóanyag/ha dózisával kombinációban célszerű kijuttatni.

Egyszikű, illetve évelő kétszikű gyomfertőzés esetén, ezek ellen hatékony kombinációs partner alkalmazása szükséges.

Cirsium arvense, valamint 2-4 valódi levelesnél fejlettebb gyomnövények ellen az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell kijuttatni.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Starane Forte

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

A permetlé készítése során nagy mennyiségű hab képződhet!

Kalászosokban (őszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa, rozs, zab, tritikále) a készítményt tavasszal, a kultúrnövény 2 leveles állapotától a zászlós levél kiterüléséig lehet kijuttatni. Sörárpán kívül az egyéb kalászosokban a gyomirtási spektrum szélesítésére, valamint mezei acat (Cirsium arvense) ellen hormonbázisú készítményekkel (2,4-D, MCPA) tankkombinációban célszerű alkalmazni. Kombinációban a készítmény dózisa 0,6 l/ha, a kombinációs partnert annak engedélyokiratában meghatározott dózisában kell kijuttatni, valamint figyelembe kell venni a kombinációs partner kijuttatásának a kalászosokra vonatkozó fenológiai paramétereit.

A dózis csökkenthető, amennyiben a szer Ally Max (zab kultúrában nem engedélyezett), Granstar Super 50 SX vagy Granstar 50 SX készítménnyel tankkombinációban kerül kijuttatásra. A Starane Forte 333 EC 0,225 l/ha dózisát az Ally Max SX 28 g/ha, a Granstar Super 50 SX 50 g/ha, vagy a Granstar 50 SX 40 g/ha dózisával kombinálva lehet a kezelést elvégezni.

Normál vetésváltás esetén a betakarítást követően nincs veszélye az utóvetemény károsodásának.

Ha a készítménnyel kezelt kultúra kipusztul, akkor a kezelést követően legalább 5 hét múlva vethető kalászos, kukorica, őszi káposztarepce, vöröshagyma és mák. A kezelést követően legalább 10 hét múlva vethető lucerna, napraforgó, cukorrépa, burgonya, szója, paradicsom, len, tarlórépa, káposzta, fejessaláta, spenót és sárgarépa. A kezelést követően legalább 15 hét múlva vethető minden más érzékeny kultúra: borsó, bab, lóhere és pasztinák.

A fluroxipir-meptil hatóanyag a HRAC „O” herbicidcsoporton belül a piridiloxil-alkán-karbonsavak hatóanyagcsoportba sorolható.

Légi kijuttatás: kalászosokban és kukorica kultúrában 50 l/ha vízmennyiséggel.

 

Rapid CS

Előírt növényvédelmi technológia:

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

Kalászos kultúrákban a vetésfehérítő bogár elleni permetezéseket a bogarak kártételi küszöb-értékének (5-15 bogár/10 hálócsapás) ismeretében, általánosan a bogarak táblára történő tömeges betelepedési időszakában, illetve a lárvák tömeges kelése idején kell elvégezni. A gabonalevél-tetvek elleni permetezéseket a fertőzött növényállomány ismeretében a levéltetű kolóniák tömeges kialakulása előtt, általánosan a kalászosok szárba indulásától a virágzásig terjedő időszakban célszerű elvégezni.

A gamma-cihalotrin IRAC „3A” típusú nátriumion-csatorna módosító, kontakthatású (nem felszívódó) hatóanyag.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

 

Riza 250 EW

Előírt növényvédelmi technológia:

Kalászosokban gabonalisztharmat ellen a betegség első tüneteinek megjelenésekor kell alkalmazni. Szárbaindulás után a védekezés általában több betegség ellen irányul, ezért a kezelést megelőző jelleggel célszerű elvégezni, azaz szárbaindulás kezdetén, továbbá a kalászhányás végén-virágzás kezdetén végzett egy-egy permetezéssel.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Trend 90

Hatásmód és hatékonyság:

Trend® 90 nedvesítőszer javítja a hatóanyag működését és/vagy módosítja a permetlé (oldat) fizikai-kémiai tulajdonságait. Lényegében megnöveli a hatóanyag mennyiségét a hatás helyén, melyet nagyban befolyásol a célfelület, esetünkben a gyomnövények levélfelszíne, ahol a permetlé cseppnek először meg kell tapadnia. Az eredmény nagyobb hatékonyság és változatlan szelektivitás.

Amit a permetezőszer-segédanyag biztosít:

  • Egyöntetűvé teszi a növényvédő szer eloszlását.
  • Szorosabb érintkezést biztosít a célzott felülettel.
  • Megelőzi vagy késlelteti a permetlében a készítmények kicsapódását vagy a kristályosodását.
  • Lassítja a permetcsepp beszáradását.
  • Javítja a stabilitást és csökkenti a hatóanyag-veszteségeket

Adagolás: szántóföldi kultúrák, vasúti pályatestek szulfonil-karbamidok hatásfokozására 0,05-0,1% - 200-300 liter víz/ha

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóFMC
Rendeltetésgyomirtó + gombaölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Granstar-Superstar-Rapid-Riza-Pack-10-12ha-I-5985.pdf Riza 250 EW
Granstar-Superstar-Rapid-Riza-Pack-10-12ha-I-5987.pdf Granstar Super 50 SX engedélyokirat
Granstar-Superstar-Rapid-Riza-Pack-10-12ha-I-5988.pdf Granstar Super 50 SX
Granstar-Superstar-Rapid-Riza-Pack-10-12ha-I-5990.pdf Rapid CS engedélyokirat
Granstar-Superstar-Rapid-Riza-Pack-10-12ha-I-5991.pdf Rapid CS
Granstar-Superstar-Rapid-Riza-Pack-10-12ha-I-5992.pdf Riza 250 EW engedélyokirat
Granstar-Superstar-Rapid-Riza-Pack-10-12ha-I-5993.pdf Starane Forte 333 EC engedélyokirat
Granstar-Superstar-Rapid-Riza-Pack-10-12ha-I-5995.pdf Starane Forte biztonsági adatlap
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó