preloader
Quelex + Vivolt gyomirtó csomag I.

Quelex + Vivolt gyomirtó csomag I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

2 kg Quelex + 10 L Vivolt

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Leírás

Quelex

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény kizárólag tavaszi kijuttatással, egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Őszi búzában, őszi árpában, rozsban, tritikáléban, tavaszi búzában és tavaszi árpában 50 g/ha dózisban posztemergensen kell kijuttatni a készítményt a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a két nóduszos állapotáig. A kijuttatás időpontját elsősorban a gyomnövények fenológiai állapota határozza meg. A magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 valódi leveles korukban, a ragadós galaj 2-5 levélörvös állapotában a legérzékenyebb a készítményre.

Hatásfokozás céljából a készítményhez etoxilált alkohol, alkilfenol-alkoxilát vagy repceolaj (metil észter) adalékanyag hozzáadása szükséges, azok engedélyokiratában meghatározott dózisban.

A készítmény a következő gyomnövények ellen jó hatékonyságú: parlagfű (Ambrosia artemisiifolia), parlagi pipitér (Anthemis arvensis), pásztortáska (Capsella bursa-pastoris), fehér libatop (Chenopodium album), sebforrasztó zsombor (Descurainia sophia), szulákkeserűfű (Fallopia convolvulus), ragadós galaj (Galium aparine), piros árvacsalán (Lamium purpureum), bársonyos árvacsalán (Lamium amplexicaule), mezei gyöngyköles (Buglossoides arvensis), ebszékfű (Tripleurospermum perforatum), orvosi székfű (Matricaria chamomilla), pipacs (Papaver rhoeas), lapulevelű keserűfű (Persicaria lapathifolia), tyúkhúr (Stellaria media), mezei tarsóka (Thlaspi arvense).

Mérsékelten érzékeny gyomfajok: kék búzavirág (Centaurea cyanus), mezei acat (Cirsium arvense).

Ellenálló fajok: borostyánlevelű veronika (Veronica hederifolia), perzsa veronika (Veronica persica), mezei árvácska (Viola arvensis).

Normál vetésváltás esetén a betakarítást követően nincs veszélye az utóvetemény károsodásának.

Pillangósvirágú kultúrnövények (lóhere, lencse, szója, lóbab, borsó) szántást követően vethetőek.

A kultúrnövény kipusztulása esetén, a kezelést követően legalább 1 hónap múlva tavaszi kalászosok vethetőek. Kukorica a kezelés után legalább 1 hónap múlva vethető szántást követően, míg szántás nélkül a kezelést követően legalább 2 hónap múlva vethető.

Hatásmechanizmus: A halauxifen-metil a HRAC „O” hormonhatású herbicidek herbicidcsoporton belül az aryl-pikolinátok hatóanyagcsoportba sorolható, a floraszulam hatóanyag pedig a HRAC „B”, acetolaktát-szintetáz működést gátló herbicidcsoporton belül a triazol-pirimidin-szulfonanilid hatóanyagcsoportba sorolhatóak.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Vivolt

Előírt növényvédelmi technológia:

Felhasználható szántóföldi kultúrák és vasúti pályatestek gyomirtására engedélyezett szulfonil-karbamid és triazol-pirimidin-szulfonanilid hatóanyag tartalmú készítmények hatásfokozására 0,05-0,1%-os koncentrációban.

A permetlé készítésekor először a szilárd formulációjú gyomirtó szert kell bekeverni, majd (ha van) a kombinációs partnert, legvégül a nedvesítőszert.

Légi kijuttatás: Csak a légi kijuttatással engedélyezett szulfonil-karbamidokkal együttesen, azok engedélyokirata szerint.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóCORTEVA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Quelex-Vivolt-csomag-gyomirto-szer-I-7035.pdf Quelex biztonsági adatlap
Quelex-Vivolt-csomag-gyomirto-szer-I-7036.pdf Quelex engedélyokirat
Quelex-Vivolt-csomag-gyomirto-szer-I-7037.pdf Vivolt engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó