preloader
Tazer Kombi gombaölõ csomag I.

Tazer Kombi gombaölõ csomag I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

2*5L Tazer + 2*5L Mystic EW

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Leírás

Tazer 250 SC

Előírt növényvédelmi technológia:

  • Kalászosokban (búza, árpa, tritikále, rozs, zab)

a növényvédő szer levél- és kalászbetegségek ellen használható fel. A korai betegségek ellen a készítményt már a szárnövekedés kezdetétől célszerű kijuttatni. A második kezelést a kalászhányás-virágzás idejére kell időzíteni.

  • Őszi káposztarepcében és olajretekben

a készítmény a táblázatban felsorolt betegségek ellen használható fel, maximum 2 alkalommal. Az őszi kezelés (4-8 leveles állapot) a levélbetegségek ellen hatékony, míg a tavaszi szárbaindulás – virágzás idején elvégzett permetezés a levél- és szárbetegségek ellen nyújt védelmet. Az esetleges további permetezéseket más hatóanyag csoportba tartozó készítménnyel kell elvégezni.

  • Hajtatott paradicsomban

a növényvédő szert a táblázatban felsorolt betegségek ellen előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, vagy legkésőbb a kezdeti fertőzési tünetek megjelenésekor kell kijuttatni. Járványveszélyes körülmények mellett 8, gyenge fertőzésnél 12 napos permetezési forduló ajánlott.

  • Kabakosokban

a gombaölő szert a felsorolt betegségek ellen megelőző jelleggel kell kijuttatni. A készítményt más hatásmechanizmusú gombaölő szerrel váltogatva kell használni.

  • Hagymafélékben

a növényvédő szert hagymaperonoszpóra és szürkepenész ellen lehet felhasználni. A permetezéseket megelőző jelleggel kell megkezdeni, majd a fertőzési nyomástól függően megismételni.

  • Spárgában

a növényvédő szert spárgarozsda ellen, előrejelzésre alapozva, betakarítás után a fertőzés kezdetétől célszerű kijuttatni. A készítmény 1 vegetációban maximum 3 alkalommal használható fel.

  • Közterületi jelentőségű fásszárú- és évelő növények, cserepes- és vágott dísznövények

esetén az említett betegségek ellen megelőző jelleggel, vagy legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell védekezni. A permetezés 14 nap múlva megismételhető. A felhasználás előtt fitotoxicitási próbát kell végezni! Más készítménnyel történő együttes kijuttatás esetén a permetlékészítés előtt keverési próbát kell végezni!

A fokozott rezisztenciaveszély miatt a készítmény más hatásmechanizmusú gombaölő szerekkel váltogatva kell felhasználni!

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

 

Mystic 250 EW

Előírt növényvédelmi technológia:

Kalászosokban a fertőzés mértékétől függően egy vagy két alkalommal szükséges védekezni. A permetezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor – bokrosodás végétől - kell megkezdeni és szükség esetén megismételni kalászhányás-virágzás idején. A kalászfuzáriózis elleni védelmet célzottan, a virágzás idején indokolt elvégezni, biztosítva a kalászok egyenletes permetlé fedettségét.

Őszi káposztarepcében a készítmény egy tenyészidőszakban egyetlen alkalommal juttatható ki. Az őszi kezelés alkalmas a káposztarepce kifagyásának csökkentésére, a szárbaindulás késleltetésére, a gyökérnyak vastagság, illetve a gyökér/lomb arány növelésére. A permetezést ősszel a repce 4-8 leveles állapotában kell elvégezni, lehetőleg 12 °C feletti hőmérsékleten. Fagykárcsökkentés céljára a javasolt dózis 0,5 l/ha. Tavasszal, gombabetegségek ellen, a repce szárbaindulásától a becőképződésig alkalmazandó, 0,75-1,0 l/ha dózisban. A tavaszi kezelés is hat a repce növekedésére: csökkenti a növénymagasságot és a megdőlést, növeli a szárszilárdságot, serkenti az oldalhajtások képződését. A növekedésszabályozó hatás csak a zöldbimbós állapotig elvégzett permetezés esetén érvényesül.

Borszőlőben a kezeléseket előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel célszerű elkezdeni és a fertőzési viszonyoktól függően ismételni. A lisztharmat elleni permetezéseket a virágzás (BBCH 57) és a fürtzáródás kezdete (BBCH 77) közötti időszakban javasolt elvégezni. A gombaölő szer egy vegetációban legfeljebb 2 alkalommal használható fel, a további szükséges kezeléseket más hatásmechanizmusú hatóanyagokat tartalmazó készítményekkel kell végrehajtani. A kijuttatásnál az előírt permetlémennyiséget az ültetvény művelésmódjához, a lombozat nagyságához igazítva, illetve az alkalmazott géptípustól függően célszerű megválasztani.

Szisztemikus gombaölőszer.

Hatásmechanizmus:

A tebukonazol membrán szterol bioszintésist gátló hatóanyag (FRAC kód: 3).

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóNUFARM
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Tazer-Kombi-gombaol-csomag-I-6382.pdf Mystic 250 EW
Tazer-Kombi-gombaol-csomag-I-6383.pdf Mystic 250EW enedélyokirat
Tazer-Kombi-gombaol-csomag-I-6384.pdf Tazer 250 SC engedélyokirat
Tazer-Kombi-gombaol-csomag-I-6385.pdf Tazer 250 SC
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó