preloader
Laser Duplo 2 ml  AMP rovarölõ szer III.

Laser Duplo 2 ml AMP rovarölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

0,02 % (A 0,02 %-os permetlé elkészítéséhez 2 ml szer és 10 liter víz szükséges)

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõszõlõmolyok0,1l/ha14
szõlõamerikai szõlõkabóca0,2l/ha14
fejes,-kelkáposzta,karfiolbagolylepke,fehér lepkék0,2l/ha3
brokkoli,bimbóskelbagolylepke,fehér lepkék0,2l/ha3
paprika hajtatottgyapottok bagolylepke,nyugati vrágtripsz0,02%7
paradicsom hajtatottgyapottok bagolylepke0,02%3
dísznövények hajtatottnyugati vrágtripsz0,02%-
szamóca(szabf.,hajt)foltosszárnyú muslinca,nyugati virátripsz0,15l/ha1
málna, szederfoltosszárnyú muslinca,nyugati virátripsz0,2l/ha3
áfonya,ribiszke,köszmétefoltosszárnyú muslinca,nyugati virágtripsz0,2l/ha3
áfonya,ribiszke,köszméteüvegszárnyú ribiszkelepke0,2l/ha3
burgonyaburgonyabogár0,075l/ha14
vöröshagyma,újhagyma,póréhagymadohánytripsz0,15l/ha7
alma,körte,birs,naspolyaalmamoly,aknázómolyok0,25l/ha7
alma,körte,birs,naspolyakörtelevélbolha0,3-0,4l/ha7
uborka (hajt.)nyugati virágtripsz, dohánytripsz0,2l/ha3
diónyugati dióburok- furólégy0,2l/ha30

Leírás

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

Szőlőben szőlőmolyok ellen a védekezést szexferomon-csapdás rajzásmegfigyelést követően, a lárvakelés kezdetén kell elkezdeni, és a permetezést a rajzás intenzitásától függően 7-14 nap múlva célszerű megismételni. A készítményt évente legfeljebb 2 alkalommal, sorozatkezelésként (egymás után kijuttatva) javasolt felhasználni. Amerikai szőlőkabóca esetében az első permetezést már a fiatal lárvák megjelenésekor el kell végezni, a kezelés szükség esetén megismételhető.

Káposztafélékben a fehér lepkék (káposztalepke, répalepke) és bagolylepkék (káposzta-bagolylepke, saláta-bagolylepke) lárvái ellen a védekezés időzítése meghatározó jelentőségű. Az első permetezést rajzásmegfigyelést követően, a fiatal (L1-L2 fejlődési stádiumú) hernyók ellen kell elvégezni. A kezelést 7- 14 nap múlva ajánlott megismételni. Egy termelési időszakban, a megfelelő hatékonyság érdekében sorozatkezelésben maximum 2 alkalommal használható.

Burgonyában a permetezést az L1-L2 fokozatú lárvák tömeges megjelenéséhez célszerű időzíteni. A kezelést a kelés intenzitásától függően 7 nap múlva ajánlott megismételni.

Hajtatott paprikában és dísznövényekben a nyugati virágtripsz ellen, kék vagy sárga ragacslapos rajzásfigyelés alapján a védekezést a betelepedés, illetve a felszaporodás kezdetén kell megkezdeni. Hajtatott paprikában 5 nap múlva, dísznövényekben 7 nap múlva javasolt megismételni.

Hajtatott paprikában és paradicsomban gyapottok-bagolylepke ellen az első permetezést a fiatal (L1-L2) hernyók ellen kell időzíteni. A kezelések gyakoriságát a termesztő-berendezés napi átlaghőmérsékletétől függően kell megválasztani. 25 °C alatt 7 nap múlva, 25 °C felett 5 nap múlva javasolt védekezni.

Hajtatott kultúrák esetében, a rezisztencia kialakulásának elkerülése érdekében a második kijuttatás után célszerű más hatóanyagcsoportba tartozó szert alkalmazni.

Mivel a készítmény toxikus hatása révén gátolja a fürkészdarazsak lárvakelését, az üvegházi molytetű elleni biológiai védekezés esetén az Encarsia formosa parazitoid min. 1 héttel a kezelés után telepíthető. A poszméhek kaptárait a védekezés előtt 1,5-2 órával le kell zárni, és a permetlécseppek felszáradásáig zárva kell tartani.

Bogyósokban foltosszárnyú muslica ellen a gyümölcsérés kezdeti időszakában, sárga ragacsos lappal történő előrejelzés alapján ajánlott védekezni. Nyugati virágtripsz ellen kék fogólapos rajzásmegfigyelés és virágvizsgálat alapján, az imágók betelepülésétől (észlelésétől) kezdődően kell védekezni. A kezelést a betelepedés ütemének megfelelően áfonya, ribiszke, köszméte esetében 7 nap múlva, szamóca, málna, szeder esetében 10 nap múlva célszerű megismételni. Az üvegszárnyú ribiszkelepke hernyói ellen a permetezést a fiatal (L1-L2 fejlődési állapotú) lárvák ellen kell időzíteni. Hosszabb idejű rajzás esetén a kezelés ismétlése indokolt. Áfonyában az áfonya-gubacsszúnyog elleni védekezéseket előrejelzésre alapozva, az első kifejlett egyedek megjelenésekor, a rajzás kezdetén ajánlott megkezdeni és 7 nap múlva megismételni.

Vöröshagymában, új hagymában és póréhagymában a tripsz imágók és lárvák rendszeres növényenkénti ellenőrzésével, illetve sárga vagy kékszínű vizes tálcsapdákkal végzett egyedszámfelméréssel lehet a kijuttatást megfelelően időzíteni. A tripszek betelepedése áprilisban megkezdődik. Az első permetezést a betelepedés kezdetén szükséges elvégezni. A készítmény kijuttatásához nedvesítő szert célszerű használni.

Alma, birsalma, naspolya molykártevők ellen feromoncsapdás rajzásmegfigyeléshez igazítva kell permetezni tömeges lárvakeléskor. A védekezést a rajzás intenzitásától függően 7-14 naponként kell megismételni.

Körtében előrejelzésre alapozva, a körte-levélbolhák fiatal lárváinak megjelenésekor kell a kezelést elvégezni. Molykártevők ellen feromoncsapdás rajzásmegfigyeléshez igazítva kell permetezni tömeges lárvakeléskor. Körtében egy tenyészidőszakban csak egyszer lehet használni a szert.

Dióban a nyugati dióburok-fúrólégy ellen csalétkes sárga ragacslapos rajzásmegfigyelés alapján kell a védekezéseket időzíteni. A kezelés során a korona felső részén is megfelelő permetléborítást kell biztosítani. A védekezést két alkalommal célszerű megismételni. Az okiratban feltüntetett, kezeléshez szükséges vízmennyiségek javasolt értékek. A kijuttatás során a permetlé mennyiségét a kezelendő növényállomány fejlettségétől, lombfelületétől és művelésmódjától, valamint az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani. Káposztafélékben és paprikában a kijuttatáshoz tapadásfokozó szer használata indokolt. Dísznövényekben a kezelést megelőzően fitotoxicitási próba végzése szükséges.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagspinozad
Hatóanyag mennyiség480g/l
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Laser-Duplo-2-ml-AMP-rovarol-szer-III-381.pdf laser_duplo_msds_clp_1_0
Laser-Duplo-2-ml-AMP-rovarol-szer-III-3605.pdf Laser Duplo engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó