preloader
Nissorun 10 WP 0,1 kg rovarölõ szer III.

Nissorun 10 WP 0,1 kg rovarölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Házi-kerti felhasználás dózisa: 4-8 g készítmény/10 l víz * Szükséghelyzeti engedéy 2023.06.26-10.23. (szója, zöldbab)

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000394
 • Forgalmi kategória:
  III.
 • Gyártó:
  SUMIAGRO
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
alma,körte,birs,naspolyaközönséges takácsatka,piros gyümölcsfa-takácsatka0,5 kg/ha28
szõlõközönséges takácsatka,piros gyümölcsfa-takácsatka0,4-0,5 kg/ha21
apróuborka (szabf.)közönséges takácsatka0,3 kg/ha3
kígyóuborka,tök,sütõtök,görögdinnye,sárgadinnye (hajt.)közönséges takácsatka0,8 kg/ha3
szamóca ( szab f.,hajt)takácsatka fajok0,3-0,8 kg/ha3
málna,szeder,köszméte,ribiszketakácsatka fajok1kg/hank
josta,feketebodza,gyepûrózsatakácsatka fajok1 kg/hank
paprikaközönséges takácsatka0,8 kg/ha3
paradicsom,tojásgyümölcs (hajt.)közönséges takácsatka1 kg/ha3
komlótakácsatka fajok1,5 kg/ha28
dísznövények ( szab f.,hajt)takácsatka fajok0,5 kg/ha-
díszfák,díszcserjék,közterületi díszfáktakácsatka fajok0,5 kg/ha-
szója*, zöldbab*fitofág atka0,5 kg/ha42

Leírás

Nissorun 10 WP

 • 60-70 napig tartó tojás, lárva és nimfaölő hatás
 • Az atkák nyári és áttelelő tojásait egyaránt pusztítja
 • Kíméli a ragadozó atkákat és más hasznos élő szervezetek
 • Méhekre nem jelölésköteles
 • Hőmérséklettől függetlenül kifejti hatását

Almatermésű (alma, körte, birs, naspolya) kultúrákban valamint bor- és csemegeszőlőben a védekezéseket az előrejelzésre alapozva, téli tojásszámlálás alapján, elsősorban a takácsatkák áttelelő tojásai ellen kell elvégezni, a lárvakeléshez minél közelebbi időpontban. A vegetációban végzett permetezéskor célszerű a mozgó alakokat ölő kombinációs partnerrel együtt kijuttatni a készítményt. A felhasznált permetlé mennyiségét az ültetvény művelésmódjától, a lombkorona sűrűségétől és az alkalmazott géptípustól függően kell megválasztani (500-1700 l/ha).

Szabadföldi apróuborkában a védekezést a takácsatkák tömeges tojásrakásakor kell elvégezni. Évente maximálisan kétszeri kezelés ajánlott. A második kezeléskor elegendő lehet csak az új fejlődésű növényi részek permetezése, amit előzetes atkavizsgálattal kell megállapítani.

Szabadföldi sárgadinnyében, görögdinnyében, cukkíniben, patisszonban, spárgatökben, sütőtökben és uborkában a védekezést a takácsatkák tömeges tojásrakásakor kell elvégezni. Évente legfeljebb kétszeri kezelés ajánlott.

Hajtatott kígyóuborkában, tökben, sütőtökben, görög- és sárgadinnyében egy termesztési ciklus során egy alkalommal a takácsatkák tömeges tojásrakása időszakában célszerű a védekezést elvégezni.

Hajtatott paprikában, paradicsomban és tojásgyümölcsben egy termesztési ciklus során egy alkalommal a takácsatkák tömeges tojásrakása időszakában javasolt a védekezést elvégezni.

Bogyós gyümölcsű kultúrákban (málna, szeder, köszméte, ribiszke, josta, fekete bodza, gyepűrózsa) a permetezést a betakarítás után kell elvégezni.

Szamócában a szer egy vegetációs időszak alatt egyszer juttatható ki. A védekezést a takácsatkák tömeges tojásrakásakor célszerű elvégezni, amit előzetes növényvizsgálattal kell megállapítani. Erős fertőzés esetén a legnagyobb dózissal célszerű a védekezést végrehajtani.

Komlóban a védekezést a takácsatkák tömeges tojásrakásakor kell elvégezni.

Dísznövényekben a védekezést a takácsatkák felszaporodásának kezdetén szükséges elvégezni.

Díszfákon és díszcserjéken, valamint közterületi díszfákon és díszcserjéken piros gyümölcsfa-takácsatka ellen a lárvakelést megelőzően kell védekezni, ha a téli tojások mortalitása alacsony és a vesszők, gallyak 30 %-a életképes tojással fertőzött. Erősebb tavaszi kártétel esetén célszerű a mozgó alakok ellen engedélyezett atkaölő szerrel kombinációban kijuttatni. Közönséges takácsatka és más takácsatka-fajok ellen a kezelést a tömeges tojásrakás időszakában célszerű elvégezni, amit előzetes növényvizsgálattal kell megállapítani. A készítmény felhasználása szerrotációban javasolt a rezisztencia kialakulásának elkerülése érdekében.

A készítményt közterületen csak felsőfokú növényvédelmi képesítéssel és hatályos engedéllyel rendelkező személy irányítása mellett lehet kijuttatni. A közterületeken történő felhasználáskor a kezelésről az érintett lakosságot a helyben szokásos módon tájékoztatni kell, és fel kell hívni a figyelmet a kezeléssel járó közegészségügyi előírások betartására. Frissen kezelt, permetezett területen tartózkodni tilos!

A kijuttatás során a permetlé mennyiségét a kezelendő növényállomány fejlettségétől, lombfelületétől és művelésmódjától, valamint az alkalmazott géptípustól függően kell megválasztani.

A hexitiazox hatóanyag az IRAC 10A atkanövekedést (fejlődést) gátlók csoportjába tartozik. Kontakthatással rendelkező (nem felszívódó) gyomor méreg, melynek az atkák tojásaira, lárváira és nimfáira van ölő hatása, viszont a kifejlett, ivarérett egyedekre nem hat.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyaghexitiazox
Hatóanyag mennyiség100 g/kg
GyártóSUMIAGRO
RendeltetésKontakt hatású rovarölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Nissorun-10-WP-01-kg-rovarol-szer-III-228.pdf Nissorun-biztonsagi-adatlap
Nissorun-10-WP-01-kg-rovarol-szer-III-4007.pdf Nissorun-10-WP_engedély
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó