preloader
Mystic 250 EC 5L gombaölõ szer I.

Mystic 250 EC 5L gombaölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000908
 • Forgalmi kategória:
  I.
 • Gyártó:
  NUFARM

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
Kalászosok (õszi és tavaszi búza, õszi és tavaszi árpa, rozs, tritikálé, zab)lisztharmat, rozsdák, szeptóriás, pirenofórás (helmintosporiózis) és rinhospóriumos levélfoltosságok, kalászfuzáriózis1,0 l/ha35
szõlõ (bor)lisztharmat, pszeudopezikulás orbánc feketerothadás0,4 l/ha14
káposztarepce (õszi)alternáriás-, fómás- és fehérpenészes levél- és hajtás és becõfertõzés0,75-1 l/ha56

Leírás

 • Kalászosokban

a fertőzés mértékétől függően egy vagy két alkalommal szükséges védekezni. A permetezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor – bokrosodás végétől - kell megkezdeni és szükség esetén megismételni kalászhányás-virágzás idején. A kalászfuzáriózis elleni védelmet célzottan, a virágzás idején indokolt elvégezni, biztosítva a kalászok egyenletes permetlé fedettségét.

 • Őszi káposztarepcében

a készítmény egy tenyészidőszakban egyetlen alkalommal juttatható ki. Az őszi kezelés alkalmas a káposztarepce kifagyásának csökkentésére, a szárbaindulás késleltetésére, a gyökérnyak vastagság, illetve a gyökér/lomb arány növelésére. A permetezést ősszel a repce 4-8 leveles állapotában kell elvégezni, lehetőleg 12 °C feletti hőmérsékleten. Fagykárcsökkentés céljára a javasolt dózis 0,5 l/ha. Tavasszal, gombabetegségek ellen, a repce szárbaindulásától a becőképződésig alkalmazandó, 0,75-1,0 l/ha dózisban. A tavaszi kezelés is hat a repce növekedésére: csökkenti a növénymagasságot és a megdőlést, növeli a szárszilárdságot, serkenti az oldalhajtások képződését. A növekedésszabályozó hatás csak a zöldbimbós állapotig elvégzett permetezés esetén érvényesül.

 • Borszőlőben

a kezeléseket előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel célszerű elkezdeni és a fertőzési viszonyoktól függően ismételni. A lisztharmat elleni permetezéseket a virágzás (BBCH 57) és a fürtzáródás kezdete (BBCH 77) közötti időszakban javasolt elvégezni. A gombaölő szer egy vegetációban legfeljebb 2 alkalommal használható fel, a további szükséges kezeléseket más hatásmechanizmusú hatóanyagokat tartalmazó készítményekkel kell végrehajtani. A kijuttatásnál az előírt permetlémennyiséget az ültetvény művelésmódjához, a lombozat nagyságához igazítva, illetve az alkalmazott géptípustól függően célszerű megválasztani.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagtebukonazol
Hatóanyag mennyiség250 g/l
GyártóNUFARM
RendeltetésFelszívódó hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Mystic-250-EC-5L-gombaol-szer-I-297.pdf MYSTIC-250EW_HU
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó