preloader
Optimo Care 5L gombaölõ szer I.

Optimo Care 5L gombaölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001642
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    CORTEVA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza (õszi, tavaszi), árpa (õszi, tavaszi), rozs, tritikále, zabgabonarozsdák, pirenofórás (helmintosporiózis) és rinhospóriumos levélfoltosság, szeptória0,5-1,25 l/ha35
búza (õszi, tavaszi), árpa (õszi, tavaszi), rozs, tritikále, zablisztharmat1-1,25 l/ha35
kukorica (szemes, takarmány, vetõmag)rozsda, északi levélfoltosság és száradás (helmintosporiózis)), szemfoltbetegség0,7-1 l/ha56
napraforgófehérpenészes, fómás, diaportés és alternáriás eredetû levél-, szár-, tányérbetegségek0,5-1 l/ha21

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

Kalászosokban bokrosodástól a virágzás végéig a fertőzés mértékétől függően egy vagy két alkalommal szükséges védekezni. A permetezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek kialakulásakor kell elvégezni és szükség esetén megismételni. Gyenge fertőzési nyomás mellett a kisebb dózis, erős fertőzési nyomás mellett a nagyobb dózis használata javasolt.

Kukoricában a permetezést előrejelzésre alapozva, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell elvégezni, szármegnyúlás kezdetétől fővirágzásig. A kezelés szármegnyúlás idején elsősorban a különböző levélbetegségek ellen, míg címerhányás-virágzáskor a szemfoltbetegség és rozsda ellen hatékony. Gyenge fertőzési nyomás mellett a kisebb dózis, erős fertőzési nyomás mellett a nagyobb dózis használata javasolt.

Napraforgóban a védekezést egy tenyészidőszakban legfeljebb két alkalommal 6 leveles fejlettségtől citromérésig javasolt elvégezni előrejelzésre alapozottan, preventív jelleggel. A betegségek fellépésének kedvező csapadékos, párás időjárásban a nagyobb dózis kijuttatása szükséges. Vetőmag-szaporító területen történő használat előtt konzultálni kell a vetőmag tulajdonossal.

A készítmény – élettani hatásának köszönhetően – szármegnyúlás kezdetétől használva alkalmas a levélzet zöld színintenzitásának növelésére. A kezeléseknél mindhárom kultúrában törekedni kell a jó permetléfedettség biztosítására.

A hatóanyaggal szembeni rezisztencia kialakulásának elkerülése érdekében adott területen az egymást követő évjáratokban a készítményt és más strobilurin (Qoi) származékot is eltérő hatóanyagcsoportba tartozó készítményekkel kombinációban, illetve felváltva javasoljuk használni.

Szisztemikus gombaölőszerek csoportjába tartozó, transzlamináris aktivitással rendelkező hatóanyag.

Hatásmechanizmus: piraklostrobin - sejtlégzést gátló (FRAC kód: 11)

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagpiraklostrobin
Hatóanyag mennyiség200 g/l
GyártóCORTEVA
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Optimo-Care-5L-gombaol-szer-I-4823.pdf Optimo Care származtatott engedélyokirat
Optimo-Care-5L-gombaol-szer-I-4824.pdf Retengo engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó