preloader
Zorvec Endavia 1L gombaölõ szer II.

Zorvec Endavia 1L gombaölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN001330
 • Forgalmi kategória:
  II.
 • Gyártó:
  CORTEVA

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
burgonyaburgonyavész0,4l/ha7
vöröshagyma,fokhagyma,mogyoróhagymaperonoszpóra0,5l/ha28

Leírás

 • Javasolt növényvédelmi technológia

  A kezeléseket preventíven, az első tünetek megjelenése előtt el kell kezdeni és a fertőzési veszélytől függően kell ismételten elvégezni. Kisebb fertőzési nyomás mellett, járványra kedvezőtlen környezeti feltételek esetén 10 napos, míg járványra hajlamosító környezeti körülmények esetén ennél rövidebb, 7 napos permetezési intervallum javasolt. Blokkban célszerű alkalmazni, azonban egy blokkban egymást követően háromnál több alkalommal ne használja. A blokkot követően más hatásmechanizmusú készítménnyel szükséges váltani.

 • Dózisok

  0.4 l/ha burgonya, 0.5l/ha hagyma

 • Hatásmechanizmus

  Az oxathiapiprolin új hatásmóddal rendelkezik a forgalomban levő termékekhez képest. Az oxiszterol kötő fehérjét gátolja, így több helyen és hosszú ideig avatkozik bele a kórokozó életciklusába. A lipidszintézist és a jelátvivő folyamatokat gátolja. Transzlamináris és szisztemikus módon is mozog a növényben. Nincs keresztrezisztencia a forgalomban lévő termékekkel. A bentiavalikarb-izopropil a cellulóz szintézisének megakadályozásával gátolja a gomba sejtfalának képződését, más hatásmóddal erősíti az oxatiopiprolin hatását, így a rezisztencia kialakulásának veszélye minimalizálható.

 • Kijuttatás Időzítése

  Burgonya: Levélnövekedés kezdetétől BBCH 10 - az élelmezésegészségügyi várakozási idő betartásához szükséges fejlettségig.

  Hagymafélék (vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma): Háromleveles állapottól BBCH 13 - az élelmezésegészségügyi várakozási idő betartásához szükséges fejlettségig.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagoxatiapiprolin + bentiavalikarb-izopropil
Hatóanyag mennyiség30 g/l (3,26 % m/m) + 70 g/l (7,61 % m/m)
GyártóCORTEVA
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Zorvec-Endavia-1L-gombaol-szer-II-2640.pdf zorvec_endavia_msds_clp_2_0
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó