preloader
Ikanos 40 OD 5L gyomirtó szer I.

Ikanos 40 OD 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN001760
 • Forgalmi kategória:
  I.
 • Gyártó:
  NUFARM

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kukorica (takarmány)magról kelõ egy- és kétszikû gyomok1 l/hank

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Kukoricában (takarmány) a készítményt a kultúrnövény 3-7 leveles fejlettségű állományában kell kipermetezni 1,0 l/ha dózisban, amikor a magról kelő egyszikűek 1-3 levelesek. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre.

Szerves foszforsav-észterrel kezelt állományban a kezelést követően csak 7 nap elteltével végezhető a gyomirtás.

Normál vetésváltás esetén, legalább 20 cm mély szántást követően ősszel őszi búza vethető. Normál vetésváltás esetén, legalább 20 cm mély szántást követően a következő év tavaszán nincs veszélye az utóvetemény károsodásának.

Ha a készítménnyel kezelt kultúrnövény kipusztul, akkor a kezelt területre csak kukorica vethető szántást követően.

A nikoszulfuron hatóanyag a HRAC „B”, acetolaktát-szintetáz működést gátló herbicidcsoporton belül a szulfonil-karbamid hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagnikoszulfuron
Hatóanyag mennyiség40 g/l
GyártóNUFARM
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Ikanos-40-OD-5L-gyomirto-szer-I-6756.pdf Ikanos biztonsági adatlap
Ikanos-40-OD-5L-gyomirto-szer-I-6757.pdf Ikanos engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó