preloader
Kabuki 0,75L gyomirtó szer II.

Kabuki 0,75L gyomirtó szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001091
  • Forgalmi kategória:
    II.
  • Gyártó:
    SUMIAGRO

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõ>4oldalhajtás,tõhatás,leperzselés0,2%nk
burgonyalombtalanítás0,8l/ha14
alma>4oldalhajtás,tõsarj,leperzselés0,8l/hank
búza(tavaszi,õszi)magról kelõ kétszikû gyomok0,25l/hank
árpa(tavaszi,õszi)magról kelõ kétszikû gyomok0,5l/hank
gabonatarlómagról kelõ kétszikõ gyomok0,5l/hank

Leírás

A készítmény szőlőben, almában, meggyben, szilvában, őszi búzában, őszi árpában, tavaszi árpában, tavaszi búzában, napraforgóban és gabonatarlón egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal; burgonyában szárzúzást követően történő kijuttatás esetén egy vegetációs időszakban csak egy, osztott kezelés esetén két alkalommal használható!

Négy évesnél idősebb, magas művelésű szőlőben (bor, csemege) a készítmény a szőlő oldalhajtások és tőhajtások leperzselésére, illetve a növekedés megakadályozására alkalmazható. A kezelést az oldalhajtások és tőhajtások 10-15 cm-es hosszúságánál 0,2 %-os koncentrációban kell elvégezni. A készítmény fehérolaj vagy poliéterrel módosított trisziloxán hatóanyag tartalmú adalékanyag engedélyezett dózisának felhasználásával alkalmazható.

Négy évesnél idősebb almában, meggyben és szilvában a tősarjak, valamint oldalhajtások 15-20 cm-es fejlettségénél 0,8 l/ha-os dózisban fehérolaj vagy poliéterrel módosított trisziloxán hatóanyag tartalmú adalékanyag engedélyezett dózisának felhasználásával alkalmazható.

A kijuttatás során fokozott figyelmet kell fordítani a permetlé elsodródásának megakadályozására, a készítmény csak a leperzselendő célfelületre juthat, mert minden zöld növényi részt súlyosan károsít.

A permetezést kizárólag kis nyomáson, nagy cseppmérettel, célzott kijuttatással, szélcsendes időben lehet végrehajtani, a kultúrnövények károsodásának elkerülése céljából.

Burgonyában lombtalanításra osztott kezeléssel vagy szárzúzást követően egyszeri kijuttatással alkalmazható.

Osztott kezelés esetén az első kezelést 0,8 l/ha-os dózissal, repceolaj vagy paraffinolaj hatóanyag tartalmú adalékanyag engedélyezett dózisának hozzáadásával, a betakarítás előtt 19-21 nappal kell elvégezni. A második kezelést 0,8 l/ha-os dózissal, repceolaj vagy paraffinolaj hatóanyag tartalmú adalékanyag engedélyezett dózisának felhasználásával a betakarítás előtt 14 nappal kell végrehajtani, vagyis a két kezelés között 5-7 napnak kell eltelnie.

Egyszeri kijuttatás esetén szárzúzást követően 1-2 nappal és a betakarítás előtt 14 nappal kell végrehajtani a kezelést 0,8 l/ha-os dózissal, repceolaj vagy paraffinolaj hatóanyag tartalmú adalékanyag engedélyezett dózisának felhasználásával. A szárzúzást úgy kell elvégezni, hogy 20-30 cm szármagasságú része megmaradjon a kultúrnövénynek, hogy elegendő növényfelület álljon rendelkezésre a készítmény hatásának kifejtéséhez. Kontakt hatású, ezért minél teljesebb fedettséget kell biztosítani a jó hatékonysághoz.

Őszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa és tavaszi búza kultúrákban a készítményt tavasszal kell kijuttatni a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől 1 nóduszos fejlettségéig 0,25 l/ha dózisban. A magról kelő kétszikű gyomnövények ellen hatékony, azok 2-4 valódi leveles állapotában, a ragadós galaj (Galium aparine) 1-3 levélörvös fenológiai állapotában a legérzékenyebb a készítményre.

A gyomirtási spektrum szélesítésének érdekében az őszi búzában, őszi árpában, tavaszi árpában és tavaszi búzában felhasználható szulfonilurea készítmények engedélyezett dózisával kombinációban alkalmazható. Évelő kétszikű gyomnövények ellen 2,4-D, MCPP, vagy MCPA hatóanyagú készítmények engedélyezett dózisával célszerű kombinálni.

Amennyiben metszulfuron-metil + tifenszulfuron-metil hatóanyagokat, továbbá fluroxipir hatóanyagot tartalmazó készítmények engedélyezett dózisával tankkombinációban kerül alkalmazásra, akkor a Kabuki 0,075-0,15 l/ha dózisban is kijuttatható.

Gabonatarlók kezelésére magról kelő kétszikű gyomnövények ellen alkalmazható, azok intenzív növekedésekor, legfeljebb 15-25 cm-es nagyságakor, 0,5 l/ha-os dózisban. A készítményhez minden esetben hatásfokozó adalékanyag hozzáadása szükséges az engedélyezett dózisban! A kezelést a tarló mechanikai művelése előtt legalább 3 nappal kell elvégezni. Amennyiben glifozát hatóanyagú készítménnyel kombinációban kerül alkalmazásra, akkor a Kabuki 0,25 l/ha-os dózisban is kijuttatható.

Napraforgó kultúrában betakarítás előtti állományszárításra használható fel 0,75 l/ha dózisban. A kezeléseket a napraforgó betakarítása előtt 14-21 nappal kell elvégezni, amikor a fészekpikkely levelek barnulni kezdenek. A készítmény csak metilezett repceolaj + kókuszzsírsav-dietanolamid hatóanyagú permetezőszer segédanyag engedélyezett dózisával kombinációban használható fel.

A piraflufen-etil hatóanyag a HRAC „E”, protoporfirinogén-oxidáz gátló herbicidcsoporton belül a fenilpirazolok hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: A készítmény napraforgóban légi kijuttatással is felhasználható, legalább 10 ha összefüggő területen, repceolaj + kókuszzsírsav-dietanolamid hatóanyagú permetezőszer segédanyag kötelező hozzáadásával, 50-80 liter/ha permetlémennyiséggel.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
KészletRaktáron
Hatóanyagpiraflufen-etil
Hatóanyag mennyiség26,5g/l
GyártóSUMIAGRO

Mellékletek

Fájl Név
Kabuki-075L-gyomirto-szer-II-335.pdf Kabuki-biztonsagi-adatlap
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó