preloader
Mecomorn 750SL 5L gyomirtó szer I.

Mecomorn 750SL 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001197
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    NUFARM

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza(õszi)árpa,zab,rozs,tritikálémagról kelõ és évelõ kétszikû gyomok0,8-1l/hank
fénymag,köles,rizsmagról kelõ és évelõ kétszikû gyomok1,2-1,4l/hank
rét, legelõ,magról kelõ és évelõ kétszikû gyomok0,4-0,5l/hank
rost-és olajlenmagról kelõ és évelõ kétszikû gyomok0,8-1l/hank
szõlõ>4, gyümölcsös>4magról kelõ és évelõ kétszikû gyomok0,6-0,8l/hank
római kamillamagról kelõ és évelõ kétszikû gyomok--

Leírás

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Kalászosokban (őszi búza, őszi- és tavaszi árpa, zab, rozs, tritikálé, fénymag), valamint köles kultúrában a készítmény a kultúrnövény 4-6 leveles korától a szárbaindulás kezdetéig (BBCH 30), valamint három szárcsomós állapotot követően (BBCH 33) a zászlós levél kiterüléséig (BBCH 39) alkalmazható. Egy, kettő és három szárcsomós (BBCH 31-33) állapotban nem alkalmazható.

A gyomosodás mértékétől függően tavaszi gabonában 0,8 l/ha, őszi gabonában 0,8-1,0 l/ha mennyiséget kell felhasználni. A kezelés optimális időpontja a kétszikű gyomnövények 2-4 leveles stádiuma.

Rizs kultúrában a készítmény a kultúrnövény 3 leveles állapotától 15-20 cm-es fejlettségéig, szárbaindulás kezdetéig (BBCH 30) 0,8-1,0 l/ha mennyiségben alkalmazható.

Rét és legelő területen a kezelést tavasszal, a gyomok intenzív növekedési szakaszában - 5-10 cm-es növénymagasság mellett - kell végrehajtani. A tapadás elősegítése céljából adalékanyag alkalmazható.

Rostlen és olajlen kultúrákban a készítményt a kultúrnövény 8-12 cm-es fejlettségénél kell kijuttatni, durva cseppek (250-300 mikron) formájában. Csapadékos időjárás esetén a kezelést 2-3 csapadékmentes nap után végezzük.

Négy évesnél idősebb telepítésű szőlőben a kezelést a bogyók borsó nagyságú fejlettsége után, 0,8-1,0 l/ha dózisban, 300-400 l/ha vízzel kell végrehajtani, durva cseppek (300-400 mikron) alkalmazásával. A permetezést úgy kell végezni, hogy a permetlé a növény zöld részére ne jusson, mert károsodást idézhet elő. Az eljárás csak sorkezeléssel alkalmazható.

Négy évesnél idősebb telepítésű gyümölcsösök esetében a virágzás előtt, vagy gyümölcskötődés után 0,8-1,0 l/ha mennyiségben kell alkalmazni, a szőlőnél leírt módon

A római kamilla 5-10 cm magas állományában 0,6-0,8 l/ha dózisban, 300-400 l/ha vízzel kell a szert kipermetezni.

A készítmény nem hatásos a poloskafű (Bifora radians), madárhúr (Cerastium spp.), füstike (Fumaria spp.), galaj (Galium spp.), gólyaorr (Geranium spp.), árvacsalán (Lamium spp.), székfű (Matricaria spp.), tyúkhúr (Stellaria spp.), pipitér (Anthemis spp.) gyomnövények ellen.

A kezelés után 3 órán belül lehulló csapadék a készítmény hatását csökkentheti.

A készítmény elsodródásának megakadályozására fokozott figyelmet kell fordítani!

Légi kijuttatás: kalászos (őszi búza, őszi- és tavaszi árpa, zab, rozs, tritikálé, fénymag), köles, rizs, valamint rostlen és olajlen kultúrákban a szárbaindulás kezdetéig (BBCH30) engedélyezett. Rét és legelő területen, szőlőben, gyümölcsösökben, valamint római kamilla kultúrában a légi kijuttatás nem engedélyezett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
HatóanyagMCPA
Hatóanyag mennyiség750g/l
GyártóNUFARM
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Mecomorn-750SL-5L-gyomirto-szer-I-377.pdf Mecomorn-750-SL-MSDS
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó