preloader
Starane Forte 333 EC 5L gyomirtó szer I.

Starane Forte 333 EC 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001647
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    CORTEVA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza (õszi), árpa (tavaszi, õszi), rozs, tritikále, zab, kukorica (takarmány, siló)magról kelõ kétszikû gyomok, aprószulák, sövényszulák, hamvas szeder0,6 l/hank

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

A permetlé készítése során nagy mennyiségű hab képződhet!

Kalászosokban (őszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa, rozs, zab, tritikále) a készítményt tavasszal, a kultúrnövény 2 leveles állapotától a zászlós levél kiterüléséig lehet kijuttatni. Sörárpán kívül az egyéb kalászosokban a gyomirtási spektrum szélesítésére, valamint mezei acat (Cirsium arvense) ellen hormonbázisú készítményekkel (2,4-D, MCPA) tankkombinációban célszerű alkalmazni. Kombinációban a készítmény dózisa 0,6 l/ha, a kombinációs partnert annak engedélyokiratában meghatározott dózisában kell kijuttatni, valamint figyelembe kell venni a kombinációs partner kijuttatásának a kalászosokra vonatkozó fenológiai paramétereit.

A dózis csökkenthető, amennyiben a szer Ally Max (zab kultúrában nem engedélyezett), Granstar Super 50 SX vagy Granstar 50 SX készítménnyel tankkombinációban kerül kijuttatásra. A Starane Forte 333 EC 0,225 l/ha dózisát az Ally Max SX 28 g/ha, a Granstar Super 50 SX 50 g/ha, vagy a Granstar 50 SX 40 g/ha dózisával kombinálva lehet a kezelést elvégezni.

Normál vetésváltás esetén a betakarítást követően nincs veszélye az utóvetemény károsodásának.

Ha a készítménnyel kezelt kultúra kipusztul, akkor a kezelést követően legalább 5 hét múlva vethető kalászos, kukorica, őszi káposztarepce, vöröshagyma és mák. A kezelést követően legalább 10 hét múlva vethető lucerna, napraforgó, cukorrépa, burgonya, szója, paradicsom, len, tarlórépa, káposzta, fejessaláta, spenót és sárgarépa. A kezelést követően legalább 15 hét múlva vethető minden más érzékeny kultúra: borsó, bab, lóhere és pasztinák.

A fluroxipir-meptil hatóanyag a HRAC „O” herbicidcsoporton belül a piridiloxil-alkán-karbonsavak hatóanyagcsoportba sorolható.

Légi kijuttatás: kalászosokban és kukorica kultúrában 50 l/ha vízmennyiséggel.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagfluroxipir-meptil
Hatóanyag mennyiség480 g/l
GyártóCORTEVA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Starane-Forte-333-EC-5L-gyomirto-szer-I-7138.pdf Starane Forte 333 EC biztonsági adatlap
Starane-Forte-333-EC-5L-gyomirto-szer-I-7139.pdf Starane Forte 333 EC engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó