preloader
Affirm 1 kg rovarölõ szer I.

Affirm 1 kg rovarölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

A méhek és egyéb beporzást végzõ rovarok védelme érdekében virágzó kultúrában nem használható! A kezelések évenkénti maximális száma: 3

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000259
 • Forgalmi kategória:
  I.
 • Gyártó:
  SYNGENTA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
alma,körtegyümölcsmolyok,sodrómolyok, aknázómoly2,5-3 kg/ha3
szõlõ (bor-, csemegeszõlõ)szõlõmolyok1,25-1,5 kg/ha7
uborka,cukkini,patiszongyapottok bagolylepke1,5-2 kg/ha3
sütõtök (hajtatott), sárgadinnye, görögdinnyegyapottok bagolylepke1,5-2 kg/ha3
paradicsomgyapottok bagolylepke1,5-2 kg/ha3
karfiol, brokkoli, fejes káposzta, bimbóskel, kínai kel, fodroskelkáposztalepke, fehérlepkék, káposzta bagolylepke, gamma bagolylepke, saláta bagolylepke, vetési bagolylepke,gyapottok bagolylepke1,5 kg/ha3
paprikagyapottok bagolylepke1,5-2 kg/ha3
spárgatök, zölbab, saláta (szabadföldi)gyapottok bagolylepke1,5-2 kg/ha3
zöldborsógyapottok bagolylepke, borsómoly1,5 kg/ha3

Leírás

A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzó kultúrában nem alkalmazható! Virágzó gyomnövények vagy mézharmat jelenléte esetén vagy abban az esetben, ha a házi méhek a kezelendő területet bármely okból látogatják, nem alkalmazható!

Alma, körte, és szőlő kultúrákban molykártevők ellen feromoncsapdás rajzásmegfigyeléshez igazítva kell a kezelést elvégezni a tojásrakás után, a lárvák tömeges kelése kezdetén. A védekezést a rajzás intenzitásától függően 7-10 naponként lehet megismételni.

Szabadföldi és hajtatott paprika, paradicsom, zöldbab, uborka, cukkini, dinnye, tök és saláta kultúrákban a gyapottok-bagolylepke ellen feromoncsapdás rajzásmegfigyeléshez igazítva kell a kezelést elvégezni a tojásrakás után, a lárvák tömeges kelése kezdetén. A védekezést a rajzás intenzitásától függően 7-10 naponként lehet megismételni. Súlyos fertőzésveszély fennállásakor a nagyobb dózis alkalmazása ajánlott. Minden esetben törekedni kell az egyenletes és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is!

Szabadföldi zöldborsó, karfiol, brokkoli, fejes káposzta, bimbóskel, kínai kel és fodroskel kultúrákban a borsómoly, a káposztalepke, a fehér lepkék, a káposzta-bagolylepke, a gamma bagolylepke, a káposztamoly, a saláta-bagolylepke, és a gyapottok-bagolylepke ellen feromoncsapdás rajzásmegfigyeléshez igazítva kell a kezelést elvégezni a tojásrakás után, a lárvák tömeges kelése kezdetén. A védekezést a rajzás intenzitásától függően 7-10 naponként lehet megismételni. Minden esetben törekedni kell az egyenletes és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is! A permetléhez javasolt nedvesítő szert adagolni.

A permetlé mennyiségét a lombfelület nagyságától, valamint az alkalmazott géptípustól függően kell megválasztani.

Hatásmechanizmus: az emamektin benzoát IRAC „6” besorolású glutamát-függő klorid-ioncsatorna blokkoló gyomor méreg.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagemamektin benzoát
Hatóanyag mennyiség9,5 g/kg
GyártóSYNGENTA
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Affirm-1-kg-rovarol-szer-II-190.pdf affirm-sds-a14605b-7-1
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó