preloader
Teppeki 50 WG 15 gr LEV rovarölõ szer III.
Teppeki 50 WG 15 gr LEV rovarölõ szer III.

Teppeki 50 WG 15 gr LEV rovarölõ szer III.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza,árpa,rozs,zab,tritikálélevéltetvek0,14 kg/ha28
burgonyalevéltetvek0,16kg/ha14
alma,körte,birs,naspolyalevéltetvek0,14 kg/ha21
õszi-kajszibaracklevéltetvek0,14 kg/ha14
cseresznye,meggylevéltetvek0,12-0,14 kg/ha14
szilvalevéltetvek0,12-0,14 kg/ha21
paprika (szabadföldi,hajtatott)levéltetvek0,12-0,14 kg/ha5
dohánylevéltetvek0,14 kg/hank
disznövények (szabadföldi,hajtatott)levéltetvek0,16 kg/ha-
paradicsom (hajtatott)levéltetvek0,1kg/ha3
uborka (hajtatott)levéltetvek0,14kg/ha3
zöldborsólevéltetvek0,14kg/ha14
olajtöklevéltetvek0,16kg/ha3
sárgadinnye, görögdinnye (szabadföldi)levéltetvek0,1kg/ha1

Leírás

Teppeki 50 WG hatóanyaga a flonikamid, egy új hatóanyagcsoport első tagja. A készítmény felszívódik, és csúcsi irányban, a növény fiatal hajtásai felé terjed. Transzlaminárisan, szisztemikusan és kontakt hatásmódban egyaránt hatékony.

Hatása gyors. A levéltetű táplálkozása, és ezzel együtt a mézharmattermelés, vírusátvitel, és a szaporodás egy órán belül megszűnik, amint a kártevő érintkezik a szerrel külsőleg vagy a kezelt növény szívogatása során. A készítmény hatékony a levéltetvek minden fejlődési alakjára, lárvákra és kifejlett egyedekre. A készítmény más hatóanyaggal szemben rezisztens levéltetűfajokat is elpusztítja. A kártétel gyors megszűntetését követően a levéltetű csak néhány nap múlva pusztul el.

A Teppeki 50 WG kíméli a hasznos élő szervezeteket, elősegítve a levéltetvek természetes ellenségeinek munkáját.

Javasolt növényvédelmi technológia

 

A védekezéseket almatermésűekben, őszibarackban, cseresznyében, meggyben és szilvában levéltetvek ellen, sárgatálas megfigyelés alapján, az első egyedek betelepülésekor, a tömeges felszaporodás előtt kell elvégezni. A készítmény hosszú hatástartammal rendelkezik, ezért a permetezést az esetleges újabb betelepedéskor célszerű megismételni. A készítménnyel tankkombinációban olaj alapú készítmény vagy adjuváns használata nem javasolt. Erőteljes viaszbevonattal rendelkező levéltetvek (pl. hamvas őszibarack-levéltetű) esetében a hatás fokozása céljából csak olajat nem tartalmazó tapadásfokozó használata engedélyezett.

  • Szabadföldi és hajtatott paprikában 

egy vegetációs időszakban csak egy kezelés végezhető. A szükséges további kezeléseket más hatásmechanizmusú szerrel kell elvégezni.

  • Hajtatott paradicsomban, hajtatott uborkában 

levéltetvek (zöld őszibarack-levéltetű, uborka levéltetű, üvegházi levéltetű) elleni védekezést az első kolóniák megjelenésekor javasolt elvégezni.

Ennek időpontja a lombozat rendszeres vizuális megfigyelésével, valamint ragadós sárgalappal végzett csapdázással állapítható meg. A szükséges permetlé mennyiségét a lombozat méretének megfelelően kell megválasztani.

  • Dísznövény

 kultúrákban a védekezéseket az első kolóniák megjelenésekor kell elkezdeni, és szükség szerint 1-2 alkalommal megismételni. Dísznövényfajokon előzetes fitotoxicitási vizsgálat elvégzése célszerű.

  • Kalászosokban 

az első levéltetű telepek őszi megjelenésekor javasolt a védekezést megkezdeni a vírusátvitel megakadályozása érdekében. Tavasszal az első levéltetű kolóniák megjelenésekor javasolt elvégezni a permetezést.

Burgonyában, zöldborsóban, olajtökbenszabadföldi görögdinnyében, szabadföldi sárgadinnyében, valamint dohányban az első levéltetű telepek (kolóniák) megjelenésekor javasolt a védekezéseket megkezdeni.

Zöldborsóban egy tenyészidőszakon belül legfeljebb egyszer lehet kijuttatni a készítményt.

Burgonyában és dohányban legfeljebb két alkalommal, 14 napos permetezési fordulóval lehet egy tenyészidőszakon belül kijuttatni a készítményt. Olajtökben legfeljebb két alkalommal, 7 napos permetezési fordulóval lehet egy tenyészidőszakon belül kijuttatni a készítményt.

A permetlé mennyiségét a lombfelület nagyságától, valamint az alkalmazott gép típusától függően kell megválasztani.

A készítménnyel tank-kombinációban olaj alapú készítmény vagy adjuváns használata nem javasolt.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagflonikamid
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó