preloader
Butisan 400 SC 5L gyomirtó szer I.

Butisan 400 SC 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000869
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    KWIZDA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
káposztarepce(õszi)magról kelõ kétszikû gyomok1,5-1,875 l/hank
mustármagról kelõ kétszikû gyomok1,5-1,875 l/hank
olajretekmagról kelõ kétszikû gyomok1,5-1,875 l/hank

Leírás

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Őszi káposztarepcében, mustárban, olajretekben a Butisan 400 SC gyomirtó szert 1,5-1,875 l/ha dózisban, csak kombinációban lehet kijuttatni az adott kultúrában engedélyezett készítményekkel. Preemergens kijuttatás esetén a kultúrnövény vetése után 3 napon belül, 1,5-1,875 l/ha dózisban, jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre kell kijuttatni. Fontos, hogy a kultúrnövény magját 2,0-2,5 cm vastag földréteg takarja.

Állománykezelés esetén 1,5-1,875 l/ha dózisban, korai posztemergensen a kultúrák 2 valódi leveles korától 4 leveles fejlettségéig, a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles korában kell a készítményt kombinációban kijuttatni. A kelő félben lévő kultúrnövényt a készítmény károsíthatja.

A készítmény ugyanazon a területen háromévenként csak egy alkalommal használható!

A metazaklór hatóanyag a HRAC „K3”, fehérje és nukleinsav szintézist gátló herbicidcsoporton belül a klóracetanilid hatóanyagcsoportba sorolható.

Légi kijuttatás: nem engedélyezet

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagmetazaklór
Hatóanyag mennyiség400 g/l
GyártóKWIZDA
RendeltetésKontakt hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Butisan-400-SC-5L-gyomirto-szer-I-2879.pdf Butisan+400+SC_000000000030056739_SDS_CPA_HU_hu_12-0
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó