preloader
Foxtrot 5L gyomirtó szer I.

Foxtrot 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001663
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    FMC

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza (õszi), árpa (õszi)parlagi ecsetpázsit, hélazab (Avena fatua)0,8-1,0 l/hank

Leírás

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Őszi búza és őszi árpa kultúrákban a készítményt posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény 3 leveles fejlettségétől a szárbaindulás kezdetéig. A héla zab (Avena fatua) és a parlagi ecsetpázsit (Alopecurus myosuroides) 1-3 leveles korban a legérzékenyebb a készítményre. Optimális időben végzett kezelésnél elegendő a 0,8 l/ha szermennyiség, míg fejlettebb gyomnövények, vagy erős parlagi ecsetpázsit fertőzés, erős héla zab fertőzés esetén az engedélyokiratban meghatározott magasabb, 1,0 l/ha dózis alkalmazása szükséges.

A gyomirtó szer a következő hatóanyagokat tartalmazó gabona gyomirtó szerekkel nem keverhető: dikamba, bifenox, hormonhatású készítmények.

A Foxtrot esetenként múló fitotoxikus tüneteket okozhat a kultúrnövényen.

Normál vetésváltás esetén a kezelt területre utóveteményként bármilyen kultúrnövény vethető.

A kultúrnövény kipusztulása esetén bármilyen kétszikű kultúrnövény vethető, továbbá a készítménnyel történő kezelést követően 3 hét elteltével bármilyen kalászos kultúra vethető.

A fenoxaprop-P-etil hatóanyag a HRAC „A”, acetil-koenzim-A-karboxiláz gátló (ACCáz gátló) herbicidcsoporton belül az ariloxi-fenoxi-propionátok hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagfenoxaprop-P-etil + kloquintocet-mexil
Hatóanyag mennyiség69 g/l + 34,5 g/l
GyártóFMC
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó