preloader
Galera 5L gyomirtó szer I.

Galera 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN001111
 • Forgalmi kategória:
  I.
 • Gyártó:
  CORTEVA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
káposztarepce, mustár, olajretek,évelõ ill. magról kelõ kétszikû gyomok, (Cirsium arvense, Polygonum amphibium)0,3-0,35l/hank
kukorica (takarm.)évelõ ill. magról kelõ kétszikû gyomok, (Cirsium arvense, Polygonum amphibium)0,3-0,4l/hank
energiafûz, energia nyárévelõ ill. magról kelõ kétszikû gyomok, (Cirsium arvense, Polygonum amphibium)0,3-0,6l/hank
----

Leírás

 • Káposztarepcében a készítményt ősszel a repce 2-4 leveles fenológiai állapotában illetve tavasszal közvetlenül a nyugalmi időszak után amikor a levegő hőmérséklete már 10 celsius fok felett van a virágbimbók megjelenéséig lehet kijuttatni. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles, a ragadós galaj 3 levélörvös állapotában a legérzékenyebb a készítményre. Erős galaj fertőzés, vagy 3 örvösnél fejlettebb egyedek esetén az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni.

  Mustárban, olajretekben a készítményt posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény 4-6 leveles, a kétszikű gyomfajok szik-4 leveles, a Cirsium arvense tőlevélrózsás állapotában.

  Kukoricában (takarmány) a kultúrnövény 3-5 leveles fejlettségi állapotában kell kijuttatni a készítményt, a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles korukban, a Cirsium arvense tőlevélrózsás állapotában, az árvakelésű napraforgó 4-6 leveles fejlettségénél a legérzékenyebb a készítményre. Hatékonyan irtja a fészkes virágzatúak, és a keserűfű-félék családjába tartózó gyomnövényeket. Fejlettebb gyomnövények, erősebb gyomosodás esetén az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni.

  Energiafűz, energianyár kultúrákban a készítményt az évelő kétszikű gyomnövények, intenzív növekedési szakaszában kell kijuttatni a Cirsium arvense tőlevélrózsás állapotában, a magról kelő kétszikű gyomfajok esetében azok 4-6 valódi leveles fejlettségekor. A magról kelő, és évelő kétszikű gyomnövények közül elsősorban a fészkes virágzatúak, és a keserűfű-félék családjába tartozó gyomfajok ellen hatékony. Erős gyomosodás, fejlettebb gyomnövények esetében az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell kijuttatni.

  Utóvetemény

  Tavaszi kijuttatás és repce későbbi kiművelése esetén tavasszal tavaszi kalászos, kukorica, olajretek, mustár, tavaszi repce, cirok, köles, len, hagymaféle vethető, káposztaféle palántázható.

  Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagklopiralid + pikloram
Hatóanyag mennyiség267 g/l + 67 g/l
GyártóCORTEVA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Galera-5L-gyomirto-szer-I-342.pdf _galera_clp
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó