preloader
Galera 5L gyomirtó szer I.
Galera 5L gyomirtó szer I.

Galera 5L gyomirtó szer I.

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
káposztarepce, mustár, olajretek,évelõ ill. magról kelõ kétszikû gyomok, (Cirsium arvense, Polygonum amphibium)0,3-0,35l/hank
kukorica (takarm.)évelõ ill. magról kelõ kétszikû gyomok, (Cirsium arvense, Polygonum amphibium)0,3-0,4l/hank
energiafûz, energia nyárévelõ ill. magról kelõ kétszikû gyomok, (Cirsium arvense, Polygonum amphibium)0,3-0,6l/hank
----

Leírás

 • Javasolt növényvédelmi technológia

  Őszi káposztarepcében a magról kelő, kétszikű gyomnövények 2(-4) leveles, a ragadós galaj (Galium aparine) 3-6 levél örvös, a mezei aszat (Cirsium arvense) tőlevélrózsás állapotban legyenek a kezelés idején.

  Tavaszi káposztarepcében, olajretekben és mustárban a magról kelő gyomnövények 2-4 leveles, míg a mezei acat tőlevélrózsás állapotában javasolt kijuttatni.

 • Hatásmechanizmus

  A készítményben lévő mindkét hatóanyag szisztemikus, felszívódó hatású. A klopiralid és a piklorám egyaránt hormonszerű tüneteket okoz. Hatásukra az érzékeny gyomok csavarodnak, torzulnak és fokozatosan sárgulnak, majd aztán 2-3 héten belül (a hőmérséklet és az időjárás függvényében) elpusztulnak.

 • Dózis

  Káposztarepce (őszi és tavaszi), mustár, olajretek: 0,3-0,35 l/ha

  Kukorica (takarmány, siló): 0,3-0,4 l/ha

 • Kijuttatás Időzítése

  Az őszi káposztarepce 2 valódi leveles állapotától a virágbimbók megjelenéséig lehet kijuttatni ősszel és tavasszal, 12 °C feletti hőmérsékleten.

  Tavaszi káposztarepcében, olajretekben és mustárban a repce 2, míg a mustár 4 valódi lombleveles állapotától lehet használni önmagában.

  Kukoricában a növény 5-6 leveles fejlettségi állapotáig juttatható ki.

  Utóvetemény

  Tavaszi kijuttatás és repce későbbi kiművelése esetén tavasszal tavaszi kalászos, kukorica, olajretek, mustár, tavaszi repce, cirok, köles, len, hagymaféle vethető, káposztaféle palántázható.

  Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagklopiralid + pikloram
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Galera-5L-gyomirto-szer-I-342.pdf _galera_clp
Galera-5L-gyomirto-szer-I-342.pdf _galera_clp
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó